Sosiale medier kan være en farlig plass for barn. Hvem som helst kan opprette falske profiler å utgi seg for å være noen andre enn de faktisk er. Barn har som regel en ukritisk sans for slikt, og tenker ikke over at «Melinda på 12 år» like gjerne kan være «Ronny på 49 år». Barn med få venner er spesielt utsatt. De bruker gjerne Facebook for å få seg flere venner, og avtaler møter med de nye vennene de finner på nettet.

Foreldre har derfor en svært viktig oppgave når det gjelder å lære barna opp til fornuftig bruk av sosiale medier, og ikke minst – følge med på hva barna bruker nettet til.  ]

Denne videoen setter fokus på dette temaet. Coby persin lager sosiale eksperiment som publiseres på youtube. I dette eksperimentet skaper man en falsk Facebook-profil hvor man gir seg ut for å være en tenåringsjente. De er ikke mangel på unge gutter som vil bli venn med den falske profilen..Cobin avtaler møter med de unge guttene, og guttene får seg en overraskelse – og forhåpentligvis en lærepenge når de skal møte den nye vennen sin. Det er nemlig ingen tenåringsjente som møter opp – men to angivelige voldtektsmenn.

Dette er heldigvis et eksperiment- som skal sette fokus på hva som kan skje når barn bruker sosiale medier uten noe kontroll fra foreldre. Budskapet er viktig og enkelt. Man lærer barna sine opp til ikke å oppsøke fremmede mennesker på gaten, eller bli med fremmede mennesker i bilen deres, på samme måte må man lære barna sine opp til at man ikke avtaler møter med fremmede mennesker over Internett. Du har forhåpentligvis kontroll på hvem barnet ditt omgås på fritiden, på samme møte bør du ha kontroll på hvem barnet ditt omgås med via sosiale medier!

Del gjerne dette innlegget med venner og familie, budskapet er så enkelt, men akk så viktig!