lørdag, august 8, 2020

Hadde ikke sett mannen på 114 dager på grunn av besøksforbud – så fant Mary en kreativ løsning

Mest lest nå

Steve Daniels ble diagnostisert med tidlig alzheimer, noe som etterhvert førte til at konen hans, Mary fikk ham flyttet til et pleiehjem. Ektemannen hadde begynt å miste taleevnen før koronapandemien begynte å herje i Florida.

Mary besøkte Steve hver dag, inntil pandemien satte en stopper for det. Hun visste at isolasjon og besøksforbud ville ha en negativ virkning på ektemannens tilstand, og forsøkte fortvilet å finne en løsning.

I begynnelsen forsøkte hun å besøke ham gjennom et vindu, og å videochatte med ham. Hans tilstand av forvirring og manglende evne til å gjennomføre en samtale, gjorde imidlertid at besøkene gjorde mer vondt en godt.


Mary kunne se hvordan pandemiens tiltak og manglende besøk bidro til at Steve sin helsetilstand ble forverret. Han ble dårligere og utviklet etterhvert også angst, skriver Little Things.

Løsningen kom etter 114 dager adskilt

Etter 114 dager i fortvilelse over ikke å ha anledning til å besøke ektemannen, foreslo pleiehjemmet det som skulle bli løsningen; Mary kunne bli ansatt på hjemmet.

Mary nølte ikke og takket ja til en jobb i oppvasken.

Mary i oppvasken. Foto: privat

Ifølge Mary er Steve av den sosiale typen, som hun svært gjerne ville besøke hver dag. Ved å være ansatt i oppvasken ved pleiehjemmet fikk hun muligheten til nettopp det.

«Han så meg og utbrøt «Mary», så klemte vi. Det ble akkurat slik jeg hadde forestilt meg. Bare det å få lov til å omfavne ham etter 114 dager var en fantastisk følelse», sier Mary.

Endelig sammen igjen! Foto: Privat

Av og til må man bare være litt kreativ for å finne gode løsninger!

130,360FansLik
1,531FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter