Hjem Viralt Hageentusiast har donert mat til over 1600 mennesker – så ble hagen hennes vandalisert

Hageentusiast har donert mat til over 1600 mennesker – så ble hagen hennes vandalisert

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Carly Burds ble knust da vandaler dumpet salt i hagen hennes. Her hadde hun dyrket mat og donert til folk i nød.

12. april la Britiske Carly Burd, som bor i Harlow i England, ut en trist video på TikTok, som også er omtalt av Today: I løpet av nattens mulm og mørke hadde noen brutt seg inn i hagen hennes og dumpet salt over hele avlingen hennes.

Salt er som kjent ikke vekstfremmende for planter.

– Det betyr at ingen ting av det jeg har plantet vil vokse, og jeg kan ikke plante på nytt på for det vil heller ikke vokse, sier kvinnen som er oppløst i tårer mens hun viser frem hvordan hagen hennes er dekket av salt.

– Alle timene og timene og timene med arbeid som vi har lagt ned er nå bortkastet. Alt er dødt. Og de har gjort det overalt. Hvordan kunne noen gjøre dette, sier den fortvilte hobbygartneren

Ifølge en Go Fund Me-side som er opprettet, valgte Carly Burd å forvandle hagen sin til et sted der hun kunne dyrke mat til folk som sliter med å få endene til å møtes.

Levekostnadskrisen har truffet Storbritannia hardt, og det er mange som sliter med å ha nok til å ha mat på bordet. Og enda flere er det som sliter med å ha sunn mat på bordet.

– Derfor har jeg forvandlet hagen min til en tildelingsplass slik at folk på trygd, pensjonister og de med lav inntekt kan få økologisk frukt og grønnsaker samt andre nødvendigheter gratis, sier hun på Go Fund Me-siden.

De som har behov får en stor boks som inneholder basisvarer samt mat, frukt, grønnsaker, pasta, ris og frokost for husholdningen.

Veldedighetsprosjektet hennes, «A Meal on Me With Love» (et måltid på meg) hennes er finansiert via GoFundMe. Men det er Burd som gjør jobben med å dyrke maten frem.

I videoen på TikTok sier at hun gjennom hagearbeidet sitt hittil har matet 1613 mennesker.

Det var hennes egne utfordringer som inspirerte henne til å hjelpe andre. Carly Burd har multippel sklerose og lupus, og har slitt selv tidligere for å få endene til å møtes.

– Jeg kan ikke lene meg tilbake og se på folk som sliter; ikke kan mate barna sine eller må gå uten mat slik at de kan ha varmen på, skrev hun på GoFundMe-side.

Hun har prøvd det selv, og avslører at hun selv måtte droppe oppvarmingen av huset i fjor. Det er på ingen måte ideelt for en som har MS.

Burd vet ikke vet hvem som har ødelagt hagen hennes, men tror hun det må være noen som er opptatt av hage selv, ettersom den eller de som dumpet alt saltet hadde kunnskap om hvordan det påvirker plantene.

Og ut fra mengden salt som ble dumpet i Burds hage, mener hun at det må ha vært en overlagt handling, og ikke en tilfeldig spøk.

– Det var over fem kilo salt. Det er ikke et barn som har gått i kjøkkenskapene til moren og gjort dette bare for moro skyld. Det var mye salt.

Etter at videoen som viste hærverket ble vist på TikTok, har støtten strømmet inn.

Nabolaget har stilt opp og hjulpet henne med å få nytt jordsmonn. Og donasjonene til GoFundMe-siden til «A Meal On Me» har nå passert 250 000 pund. Det tilsvarer nesten 3,4 millioner kroner.

Da Burd lanserte GoFundMe-kampanjen var innsamlingsmålet på 4000 pund, altså tett oppunder 55 000 kroner.

Selv er Burd målløs etter at pengene har strømmet inn fra støttespillere som har sett TikTok-videoen hennes:

– Tusen takk, jeg er imponert over donasjonene. Det betyr at jeg kan fortsette å hjelpe de mest sårbare, og det betyr ALT for meg, sier hun i en kommentar på innsamlingen s

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com