søndag, oktober 24, 2021

Halvdan Sivertsen hedres av Kongen

Mest lest nå

Hans Majestet Kongen har utnevnt visekunstner Halvdan Johannes Falck Sivertsen, Bodø, til Kommandør av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden.

Dette opplyser Det norske kongehus på sine nettsider.

Halvdan Sivertsen mottar utmerkelsen for hans fremragende innsats som visekunstner, uttaler hoffet og forteller at han vil motta dekorasjonen ved et arrangement på Quality Hotel Ramsalt i Bodø onsdag neste uke.


Den folkekjære artisten har opptrådt for publikum i et halvt århundre. På hjemmesiden sin sier han at har han fortsatt mye på hjertet, og fremdeles er opptatt av den stakkars kloden vår, fortsatt brenner for kjærligheten, vennskapet og de som trenger oss.

I tillegg til å gi ut en rekke prisbelønte album og være en fjerdedel av Gitarkameratene, har musikken hans blitt brukt i både film og teater. Dessuten husker nok også mange Halvdan Sivertsen som «faren» til barne-tv-hunden Labbetuss.

I fjor vinter ble det kjent at Halvdan Sivertsen skulle innlemmes i Rockheim Hall of Fame 2020. Det er kun artister med ekstraordinære karrierer som får plass i det gode selskap.

Rockheim Hall of Fame

Rockheim Hall of Fame skal hedre personer som har hatt stor betydning for norsk populærmusikks utvikling og utbredelse. Nylig ble det kjent at Halvdan Sivertsen skal få plass i æreshallen.

«Han er en formidler av meningsfulle tekster, fengende melodier og verbalt artisteri med masser av humor og selvironi», skrev Rockheim i begrunnelsen.

– St. Olavs Orden ble innstiftet av kong Oscar I i 1847. Hans Majestet kongen er ordenens Stormester. Med unntak av kongelige og statsoverhoder tildeles St. Olavs Orden i dag kun til nordmenn, skriver det norske kongehuset.

Ordenen Sivertsen nå tildeles er oppkalt etter Olav den hellige, og er inndelt i fem klasser, skriver Avisa Nordland:

  • Storkors.
  • Kommandør med stjerne.
  • Kommandør.
  • Ridder av 1. klasse.
  • Ridder.

Den Kongelige Norske St. Olavs Orden tildeles som «belønning for utmerkede fortjenester for Norge og menneskeheten».

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter