Hjem Familie Han ble far som 83-åring: – Vil leve til jeg blir 105

Han ble far som 83-åring: – Vil leve til jeg blir 105

Vi får stadig færre barn. Og vi blir stadig eldre før vi får vårt første barn. Men noen drar kanskje strikken litt langt?

Gjennomsnittsalderen for førstegangsfødende i Norge har fortsatt å øke, og gikk opp fra 29,9 år i 2020 til 30,1 år i 2021. Det melder Statistisk Sentralbyrå. Det er første gang snittalderen har kommet over 30 år. For fedre var gjennomsnittsalderen 32,1 år. I løpet av de siste ti årene har gjennomsnittlig alder ved første fødsel for mødre økt med to år.

I en alder av 83 ble nemlig Alberto Cormillot far. Han og kona Estefanía fikk sønnen Emilio.

Til tross for alderen og det faktum at han ikke vet hvor lenge han vil være i stand til å forbli i barnets liv, er han optimistisk.

– Jeg kommer ikke til å klare å bli som en 30 år gammel far, men jeg skal gjøre så godt jeg kan, sier han ifølge Brightside.

Emilio har nå fylt to år, og for tre uker siden fylte Alberto 85 år. Noe han delte bilder av på Instagram.

Han er født 31. august 1938 i Buenos Aires, og er en anerkjent ernæringsfysiolog som har hjulpet tusenvis av pasienter med spiseforstyrrelser.

Til tross for sin lange karriere er han mest kjent for å ha giftet seg med den 48 år gamle Estefanía Pasquini i 2019. To år senere, 17. september 2021, tok de imot sitt første barn sammen, sønnen Emilio. Etter to dager på sykehuset kunne paret ta med seg sønnen hjem.

Responsen på familiens nye tilskudd har ikke bare vært positiv, og det har vært stilt spørsmål ved hvor lenge Alberto vil kunne forbli i sønnens liv. Paret ser imidlertid ut til å ta det med ro.

– Jeg har ikke stilt spørsmålet om alderen min til meg selv, jeg gjør det nå fordi andre har begynt å nevne det, sier Alberto.

«I dag har jeg badet med pappa! Hvilke minner har du med foreldrene dine?», skriver han til dette bildet på Instagram.

Selv om Estefanía er klar over at det kan komme en dag da hun må leve uten mannen sin, er det noe hun er klar for når den tid kommer.


Alberto har allerede vært far i rundt 50 år. Fra før har han datteren Reneé og sønnen Adrián. Men det er mye som har forandret seg siden den gang. Han må oppdra sin yngste sønn i en annen tid enn sine tidligere barn.

– Før i tiden var det tøybleier som vi vasket og skiftet. I dag er det helt annerledes, sier han.

Hans eldre barn har akseptert farens avgjørelse, til tross for aldersforskjellen til lillebroren. Selv om det var noe tøffere for Reneé. Hun er glad for situasjonen men synes også den har vært vanskelig.

– Sønnen min har sagt at nå har han noen å kaste ball med og at han alltid har ønsket seg en lillebror, sier Alberto.

85-åringen som har overlevd kreft to ganger fortsatt flere mål å nå. Han ønsker å leve til han er 105 år, slik at han kan se sønnen sin uteksamineres.

Her er den spreke 85-åringen i klatreveggen med sønnen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com