Michael Hanline har vært fengslet i 36 år, dømt for et drap han ikke var skyldig i. Han kan nå takke California Innocence Project for at han endelig får den friheten han hele tiden har hatt rett på.

Det første Michael gjorde når han ble satt fri var å se håpefullt på himmelen. Det neste han ville var å spise en burger fra en fastfood kjede. Det er rart å tenke på. Ting vi tar som gitt hver eneste dag har denne mannen blitt frarøvet i 36 år. Tenk deg for en følelse å sitte inne så lenge for noe man vet selv at man ikke har gjort!

I november 1978 forsvant en mann ved navn J.T. McGarry fra sitt hjem i California. Noen dager etter at han ble meldt savnet fant man liket av McGarry i en veikant. Han hadde blitt skutt flere ganger.

Da etterforskningen startet ble Michael Hanline arrestert, siktet og dømt for drapet. Michael har hevdet sin uskyld siden den dag. California Innocence Project begynte å se nærmere på denne saken. De fikk tilgang til politirapporter som var blitt forseglet før Michaels rettssak. Rapportene antydet at det var andre enn Michael som sto bak drapet. Det viste seg også at en kjent narkotikalanger ved navn Bruce Robertson hadde truet vitnene i saken til å vitne mot Michael. Et vitne kunne for eksempel fortelle at Michael hadde vært i hjemmet til McGarry kvelden han ble drept. Noe Michael ikke var.

Rapportene med disse viktige opplysningene hadde blitt forseglet før rettsaken angivelig for å sikre anonymiteten til en anonym tipser, og rapportene har ikke blitt åpent før California Innocence Project fikk hånd om dem.

Vi får håpe at Michael nå får et langt og godt liv utenfor murene.