Hjem Familie Han ble tatt fra moren ved fødselen – 42 år senere skjer den utenkelige gjenforeningen

Han ble tatt fra moren ved fødselen – 42 år senere skjer den utenkelige gjenforeningen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Jimmy Lippert Thyden, en advokat i Virginia, har blitt gjenforent med sin biologiske mor 42 år etter at hun ble fortalt at han døde kort tid etter fødselen.

Det var et følelsesladet gjensyn ingen kunne ha forberedt seg på.

Jimmy Lippert Thyden, en forsvarsadvokat bosatt i Virginia, ble gjenforent med sin biologiske mor María Angélica González mer enn førti år etter at han at hun ble fortalt at han døde kort tid etter fødselen på et sykehus i Chile.

«Det slo pusten ut av meg, jeg ble kvalt av alvoret i dette øyeblikket,» forteller Thyden til The Associated Press om gjenforeningen.

«Hvordan klemmer du noen på en måte som gjør opp for 42 år uten klemmer?»

Thydens reise for å finne sine slektninger begynte tidligere i år etter at han fikk vite om chilenskfødte adopterte som hadde blitt gjenforent med sine fødefamilier ved hjelp av den ideelle organisasjonen Nos Buscamos.

Ifølge Thyden oppdaget organisasjonen at han ble født for tidlig på et sykehus og plassert i en inkubator. Kort tid etter fødselen ble moren utskrevet fra sykehuset, men da hun kom tilbake for å hente babyen sin, ble hun fortalt at han døde og at kroppen hans var blitt fjernet.

Mor og sønn sammen igjen. Foto: MyHeritage

Basert på en rapport fra etterforskningspolitiet i Chile, uttaler organisasjonen til AP at anslagsvis «titusenvis av babyer ble tatt fra chilenske familier på 1970- og 1980-tallet,» og bemerker at rapporten dokumenterer chilenskfødte barn som » forlot landet og kom aldri tilbake.»

Organisasjonen Nos Buscamos slo seg sammen med MyHeritage for å gi DNA-testsett til chilenere som hadde blitt adoptert bort som barn. Thyden fikk ta en slik DNA-test som bekreftet at han faktisk var chilener. Testen ga han også navnet på en fetter og derfra klarte han å finne sin biologiske mor.

Mor og sønn gjenforent etter 42 år. Foto: MyHeritage

– Papirene jeg har for adopsjonen min forteller meg at jeg ikke har noen levende slektninger. I løpet av de siste månedene fant jeg ut at jeg har en mor og fire brødre og søstre, forteller Thyden ifølge TV 2.

Thyden – som nylig reiste til Chile med sin kone og to barn for å møte familien sin – fortalte at han ved ankomst ble møtt med 42 fargerike ballonger, som var et symbol for hvert år han tilbrakte borte fra sine slektninger.

Han forteller også om moren sin emosjonelle reaksjon etter å ha hørt fra ham for første gang: «Mijo, du aner ikke havene jeg har grått for deg. Hvor mange netter jeg har ligget våken og bedt om at Gud lot meg leve lenge nok til å vite hva skjedde med deg.»

LES OGSÅ:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com