Hjem Historier fra livet Han drømte om en god idé, gjennomførte den og ble mangemillionær allerede som 14-åring

Han drømte om en god idé, gjennomførte den og ble mangemillionær allerede som 14-åring

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Harevey Millington drømte om en genial idé i tenårene. Det sørget for at mannen som nå er 21 år allerede som 14- åring hadde innkassert to millioner. Og millionene var målt i pund, som vekslet om til norske kroner tilsvarer det 27,3 millioner.

Etter den første suksessen har han fortsatt å tjene penger.

Eventyret startet da Harvey hadde en drøm om natta. Denne drømmen resulterte i en enkel dreieskive som minnet folk på når de skulle betale veiskatten sin, og fristen for å ta en årlig sikkerhetssjekk på bilen som er påkrevd i hjemlandet Storbritannia. Sjablongsalget til den da 14 år gamle guttungen gikk svært godt, og han innkasserte 100 000 pund på forretningene sine. Det tilsvarer rundt 1,35 millioner kroner.

Men han ga seg ikke der. 40 000 av pundene han tjente på veiskatt-påminneren sin reinvesterte han: Harvey kjøpte tre dekar land for 40 000 pund. Egentlig var planen til 14-åringen å lansere en «glampingplass» for eksklusive campingbiler – men så fikk han det enorme tilbudet:

En boligutvikler ønsket å utvikle tomten hans, og bygge boliger. 14-åringen solgte tomta og kunne innkassere en sjekk på to millioner pund.

Nå venter nye utfordringer på Harvey som har nådd å fylle 21 år: Han skal overta farens selskap Howard SW Ltd.

– Jeg så på en karriere i politiet, men jeg tror ikke jeg kommer til å forfølge den retningen. Jeg tror det er så mye mer penger å tjene på en karriere i næringslivet. Selv om jeg tok et offentlig tjenestelederkurs ved den lokale høyskolen, visste jeg etter hvert at det egentlig ikke var noe for meg. Jeg vil bruke gründerferdighetene mine til å tjene penger, og det er grunnen til at min fars virksomhet blir overdratt til meg, sier Harvey til The Sun.

Harveys far, Howard (55), har nylig blitt diagnostisert med demens på et tidlig stadie. Han tror sønnen hans vil være i stand til å skape vekst i familiebedriften.

– Jeg er ikke bekymret for at Harvey overtar selskapene – han har allerede vist at han er i stand til å ta gode forretningsbeslutninger. Jeg kan kanskje ikke drive virksomheten så mye lenger, så det var det rette tidspunktet å overlate til Harvey, og jeg ser frem til å se hvilken retning selskapet tar, sier Howard.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com