fredag, desember 13, 2019
Nyheter Han er Norges yngste ordfører. Nå gir han fra...

Han er Norges yngste ordfører. Nå gir han fra seg 250.000 av årslønnen sin – skal brukes på eldre og kultur

-

Har du hørt om Sokndal-ordfører Jonas Andersen Sayed (KrF)? I september ble han Norges yngste ordfører – og allerede har han skapt overskrifter av positiv art. 

21 år gammel ble Sayed valgt til å være Sokndals nye ordfører. Det er ikke bare yngst av landets nåværende ordførere, han er den yngste ordføreren i Norge noensinne.

Da han ble valgt la han ikke skjul på at oppgaven kan føles overveldende.

– Dette blir en dag jeg aldri vil glemme. Det føles stort, litt skummelt, men også veldig spennende å få være ordfører i Norges beste kommune. Og det er lett å føle seg liten når oppdraget er så stort, sa Jonas Andersen Sayed i sin takketale da han ble valgt, skriver KrF i en pressemelding.

Kutter årslønnen 

Lokalavisa Dalane Tidende skriver at Sayed selv tok initiativ til å kutte sin egen årslønn med 250.000 kroner. NRK skriver at han da hadde en årslønn på over 900 000 kroner.

– Spørsmålet var om jeg skulle gi penger til gode formål etter skatt, eller bare si til kommunestyret at de skulle redusere litt av den lønna, så kan det utløse mer midler til enda flere gode formål i bygda, sier Sokndal-ordfører Jonas Andersen Sayed til NRK.

Sayed uttaler at han heller ønsker at det skal brukes mer penger på kultur og eldre og at det er andre i kommunen som har mer bruk for pengene enn han.

For en start som ordfører! Hva synes du om valget til Sayed? Trykk gjerne på deleknappen om du synes flere politikere burde tenke slik! 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Norge kåret til verdens beste land å bo i – for 15. året på rad

FN har nok en gang kåret Norge til verdens beste land å bo i. På andreplass ligger Sveits, etterfulgt av Irland, Tyskland og Hongkong....

Babyen får høreapparat og hører for første gang – se den rørende videoen

Lille baby Georgina er født døv. Men da hun ble seks uker gammel, fikk hun prøve høreapparat for første gang. Nå går den søte...

Slik minnes verden Marie Fredriksson

Verdensstjernen Marie Fredriksson døde mandag denne uken. Hun ble 61 år gammel. Hele verden sørger over Roxette-sangeren, og flere har skrevet rørende minneord om...