Hjem Historier fra livet Han kjøper kaffe til en hjemløs mann hver helg: En dag får han en uventet overraskelse

Han kjøper kaffe til en hjemløs mann hver helg: En dag får han en uventet overraskelse

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En god handling kan forandre liv. Noen ganger er en kopp kaffe eller en prat mens du venter på bussen nok til å forbedre humøret til en som trenger det.

Det koster så lite å strekke ut en hånd til noen som trenger det, og ofte kan et smil tilbake være verdt alt. En som ofte viser godhet ovenfor mennesker som ikke er like heldigstilt som han selv er Joe Wilson. Den britiske mannen har for vane å spandere kaffe på hjemløse mennesker, og slår ofte av en prat mens hans spanderer kaffen.

Hver helg pleier Joe Wilson å gå til «Old Salty’s i Glasgow, hvor han spiser frokost. Og svært ofte treffer han på en uteligger ved navn Daniel. Hver gang kjøper Joe en ekstra kopp kaffe til Daniel. Gjennom årene utviklet Joe et spesielt vennskap med Daniel og forhåndsbetale ofte kaffe på serveringsstedet, selv om Daniel ikke var der. Slik kunne Daniel stikke innom når han trengte en kopp å varme seg på.

Daniel har ikke alltid vært hjemløs: før han begynte å bo på gata jobbet han som kokk, men plutselig mistet han jobben. Daniel setter stor pris på det Joe gjør for ham.

I et intervju med Daily Record har han uttalt:

– Joe er en så hyggelig fyr. Han stopper alltid for en prat og kjøper en kaffe til meg. Han er ikke en rik fyr eller noe, han er bare en strålende, snill mann.

Overraskelsen

Joe valgte selv å dele historien på Facebook hvor han også forteller om den hyggelige overraskelsen som en dag ventet han.

Daniel bor på gata og livnærer seg av å selge aviser. Foto: Joe Wilson / Facebook

Joe gikk på kafeen som vanlig en lørdag morgen for å spise frokost, men da han gikk til kassen for å betale svarte kassereren at regningen hans allerede var betalt. Daniel hadde betalt!

«I dag gjorde jeg alt i samme rekkefølge som jeg pleier, men da jeg skulle betale for frokosten min sa jenta i kassa at Daniel hadde betalt for meg. Han hadde vunnet 20 pund på et skrapelodd og med det hadde han råd til å takke meg for det jeg gjorde for ham», skriver Joe.

LES OGSÅ: Politimann kjøper pizza til uteligger – så gikk bildet viralt

Joe fant senere ut at Daniel ikke hadde vunnet noen penger på et skrapelodd, fordi han aldri kjøpte noen lodd, men han ønsket å bruke den løgnen slik at Joe ikke skulle bli opprørt, gitt at Daniel knapt hadde råd til å kjøpe en kaffe til seg selv, noe som gjorde hans takknemlighetsgest enda mer verdifull.

Vi kan alle lære av dette – strekk ut en hånd til noen som trenger det. Det kan betale seg på så mange måter.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com