Hjem Familie Han lar håret vokse i 2 år for å lage en parykk til moren: Hun hadde mistet alt håret på grunn av kreft

Han lar håret vokse i 2 år for å lage en parykk til moren: Hun hadde mistet alt håret på grunn av kreft

Den spesielle gesten har gjort mor og sønn verdenskjent.

– Det har bare vært en så enorm gave, sier Melanie Shaha om sønnen Matts beslutning om å hjelpe til med å få henne til å føle seg vakker igjen.

I 2003 ble Melanie Shaha, mor til 6 barn, første gang diagnostisert med en godartet hjernesvulst. Selv om det ikke var noen overhengende fare og situasjonen var mer eller mindre under kontroll, måtte kvinnen gjennom flere behandlinger. Men så kom kreften tilbake to ganger og cellegift og strålebehandling ble brukt som behandling.

Som kjent mister man håret under en slik behandling, og for Melanies del vokste det heller ikke ut igjen etter behandlingen.

– Uten hår, du stikker du deg ut. Jeg har ikke noe imot å være syk, men jeg har noe imot å se syk ut, sier Melanie til People.

Det var da hennes 27-år gamle sønn fikk en ide.

Halvveis på spøk sa Matt under en helt vanlig familiemiddag:

– Hva om jeg lar håret mitt vokse ut for å lage en fin parykk til deg?

En idé som virket nesten dum, men som snart ble virkelighet. Selv om moren ikke var enig i valget hans, bestemte Matt seg for å gjøre det likevel og lot håret vokse ned til skuldrene.

A year ago I started working with one of the most generous humans I’ve ever known, Matt Shaha. One of the first…

Posted by Mercedes Berg on Thursday, July 21, 2022

Matt sparte i to og et halvt år, klippet de lange lokkene og sendte håret til Compassionate Creations i Newport Beach, California. Her satte bransjeeksperter sammen en spesialtilpasset parykk for mamma Melanie til en pris på rundt 20 000 norske kroner. En sum som er godt brukt hvis vi ser på bildene av kvinnen der hun virker smilende og glad for å ha på seg naturlig hår som slett ikke gir inntrykk av å være en parykk.

Matts fantastiske gest spredte seg raskt på nettet og berører mange som leser saken. Og for Melanie betydde det utrolig mye.

– Det var en veldig vakker gave. Jeg hadde mistet alt håret og øyenbrynene mine og jeg trengte å føle meg normal igjen. Og nå føler jeg meg vakker igjen, sier hun til People.

Vi vil virkelig berømme Matt for hans vakre gest og ønsker moren hans lykke til videre.

LES OGSÅ: Den 7-år gamle gutten sparte langt hår for å donere til barn med kreft. Så skjedde det utenkelige.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com