Hjem Dyr Han nærmet seg elgen, og oppdaget den uvanlige oppførselen – Innser at det haster

Han nærmet seg elgen, og oppdaget den uvanlige oppførselen – Innser at det haster

Å observere en elg ved veikanten er ikke uvanlig i Norge, hvor mange av oss har hatt gleden av å se disse majestetiske dyrene krysse veiene våre. Denne gangen, derimot, ble noen gutter vitne til en mye mer intim opplevelse mens de var ute og kjørte. Å redusere hastigheten ved synet av en elg nær veien er kjent praksis for å unngå ulykker, ettersom et møte med disse store dyrene kan ende katastrofalt for alle involverte.

Men situasjonen tok en uventet vending for guttene i denne historien. Elgen de så, oppførte seg urolig og unnvikende, uten å søke tilflukt i skogen som man skulle forvente. Det virket som om hun forsøkte å verne om noe ved gjerdet.

Skrikene som fulgte fikk dem til å stoppe opp.

En av guttene gikk ut for å undersøke, og oppdaget årsaken til elgens stress:

En ung elgkalv hadde viklet seg fast i gjerdet og var ute av stand til å frigjøre seg selv. Den kalte på moren sin, som var tydelig engstelig for guttens nærvær.

Foto: Youtube

Mens en av guttene nærmet seg kalven forsiktig, tok den andre opp kameraet, klar til å dokumentere hendelsen og varsle sin venn om morens beskyttende instinkter.

Hun angrep først i et forsøk på å drive ham bort, men han stod imot, viftende med armene og lage lyder for å holde henne på avstand.

Foto: Youtube

Til slutt trakk hun seg tilbake, tydelig redd, men uvillig til å forlate kalven. Gutten jobbet raskt for å løsne den lille, mens moren ventet urolig.

Kort tid etter var kalven fri og kunne løpe tilbake til skogen, til sikkerhet.

Videoen har siden blitt delt på Youtube, hvor over 700.000 har sett den.

Se videoen nedenfor og del gjerne denne utrolige opplevelsen med dine venner på Facebook!

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com