Han vasket den, gav den mat og fikk den tilbake til vannet. Men isteden for å svømme vekk ble den lille fuglen værende sammen med João. Men det er ikke det mest oppsiktsvekkende…

I 2011 ble en liten magellanpingvin skylt i land på en strand i Brasil. Pingvinen var dekket av olje og var så vidt i live. Den lille krabaten hadde flaks. En pensjonert murer, João Pereira de Souza, fikk nemlig øye på dyret som var i ferd med å dø. I følge Little Things så tok den 71-år gamle mannen pingvinen med seg hjem.

Hjemme hos  João ble pingvinen badet, han fikk sardiner, og all oljen ble fjernet fra kroppen. Pingvinen fikk navnet Jingiing. Etter en tid med pleie og kjærlighet hadde dyret funnet styrke igjen. Det var på tide å sette Jingiing tilbake til havet.

Magellanpingviner er klassifisert som en truet dyreart. Man regner med at rundt 20.000 voksne og 22.000 barn drepes hvert år på grunn av oljesøl i havet. Disse pingvinene liker seg best i kalde strøk, langt borte fra standen til Jingiing i Brasil.

Jingiing likte ikke at han skulle skilles fra sin nye venn og redningsmann. Det tok lang tid før João fikk pingvinen til å gå ut i vannet igjen. Jingiing ville helst følge etter vennen sin hjem igjen.

Da Jingiing endelig tok steget og svømte ut i den store verden, så ble han aldri værende lenger enn 10 til 15 dager før han returnerte til vennen sin. De lokale fiskerne elsket å se på samspillet mellom Jingiing og den nå 75-år gamle João. De utnevnte Jingiing til byens maskot.

Dette utrolige vennskapet startet i 2011 og vedvarer den dag i dag. Datteren til João heter Mery. Hun sier til the Wall Street Journal:

Vi ringer ofte til pappa for å invitere han på middag til oss. Han sier ‘OK, OK. Men så kommer han ikke allikevel. Han må se etter Jingiing. Pingvinen er blitt som en sønn til han.  

Se den utrolige historien om båndet mellom mann og dyr: