Han spiser frokost med en hjemløs kvinne hver tirsdag – en dag forteller hun noe som forandrer deres liv!

3062

Ser du menneskene rundt deg? De som kanskje ikke har det så bra?  Det kan være familie, kolleger eller fremmede på gaten. Disse menneskene blir ofte oversett fordi det er det enkleste. Men det er ikke så mye som skal til. Kanskje et smil, en å betro seg til, en å spise frokost med.

Greg Smith valgte å gjøre en forskjell, han valgte å spise frokost sammen med en hjemløs kvinne som heter Amy en dag i uken. De koser seg sammen på disse møtene, men en dag forteller Amy noe som Greg ikke trodde var mulig.

Greg valgte å dele denne historien på Facebook, og siden har tusenvis av mennesker over hele verden delt den videre. Han skriver:

Facebook

“Møt Amy Joe. I løpet av de siste ukene har vi møttes hver tirsdag på det samme gatehjørne, hvor hun sitter. Hun har ikke spurt mig om penger én eneste gang, hun smiler alltid til meg og sier: “God morgen, ha en god dag!”

Jeg blir ofte stoppet på gaten av personer, som spør meg om penger. Amy Joe har alltid virket så snill og på grunn av hennes personlighet, ble vi venner og spiser frokost sammen hver tirsdag.

Vi tilbringer rundt en time sammen, og jeg lærer så mye av denne positive kvinnen. Sist uke fortalte hun meg noe som jeg ble veldig forskrekket over. Hun kan ikke lese.

Amy Joe hverken røyker, drikker eller bruker stoff. Men hun har ikke hatt en person i livet sitt som har lært henne å lese. Hun fortalte meg hvor vanskelig det er å finne arbeid når man ikke kan lese. Alle pengene hun klarer å samle inn bruker hun på å låne bøker og hun prøver å lære seg å lese. Hun prioriterer det istedenfor mat. Jeg ble helt sjokkert av å høre dette!

Bare tanken om å bruke penger på bøker i stedet for mat, fikk meg til at innse hvor heldig jeg er som har en fantastisk familie, som alltid har støttet meg i alt. Amy Joe har ingen.

Fra nå av spiser vi ikke bare frokost sammen, jeg lærer henne også å lese. Hver uke skal jeg ta en ny bok med, som vi skal lese sammen under frokosten, og så kan hun bruke resten av uken på å lære seg å lese.

Jeg skriver ikke dette for at du skal få vondt av Amy Joe, eller for at du skal hylle meg for å gjøre noe for en som ikke har det like godt som meg. Jeg skriver dette fordi det kanskje kan inspirere andre til å hjelpe et annet menneske!

Der finnes mange som Amy Joe der ute som har behov for hjelp, også mennesker som hverken er sultne eller hjemløse. Det kunne være noen i familien din eller blant vennene dine. Det å hjelpe kan noen ganger bare bety å si hei eller å smile til noen. Jeg er så priviligert at jeg tjener nok penger slik at jeg kan hjelpe Amy Joe, og det vil jeg fortsette med.

Du vet aldri om du kan hjelpe noen før du har prøvd. Hvem er din Amy Joe?!”

Denne historien er verdt å dele å videre – alle kan lære noe av den. Tenk hvis alle hjalp bare ett menneske, det ville gjøre en stor forskjell! Del videre hvis du er enig!

 

SISTE NYTT