Hjem Historier fra livet Han syklet 1500 km for å besøke besteforeldrene sine

Han syklet 1500 km for å besøke besteforeldrene sine

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

20 år gamle Claudio Barchiesi brukte 15 dager på å sykle de 1500 kilometerne fra hjembyen sin for å besøke besteforeldrene.

Claudio selv bor i Barzano i Italia, mens besteforeldrene bor i den engelske byen Barrow. Samtidig som han syklet, og naturligvis gledet seg til å se besteforeldrene sine, håpet han at han også skulle klare å samle inn én euro til veldedighet for hver kilometer han syklet gjennom de totalt åtte landene ruten ledet han gjennom.

skriver BBC at han slo det målet med god margin: Det ble til slutt 4 285 euro, som tilsvarer rett oppunder 50 000 norske kroner. Pengene går til en italiensk organisasjon som støtter kreftforskning.

Den unge studenten sier det var en flott tur. Samtidig avviser han at han har vært en ivrig syklist før han la ut på den lange turen. Claudio anslår at han i snitt kanskje har syklet fem kilometer i året tidligere.

Reisen tok ham over de sveitsiske alper, opp Rhinen i Frankrike, inn i Tyskland, fulgt av Luxembourg, gjennom Belgia og til slutt til England, via en ferge fra Nederland. Da Claudio, som har en engelsk mor, trillet opp foran huset til besteforeldrene, sto den engelske delen av familien hans og ventet på han med ballonger og bannere.

Studenten, som dro avgårde 23. august, sa at hans 15-dagers tur gjennom Europa hadde vært «en virkelig morsom reise». Foto: Privat

– Det var veldig hyggelig å komme rundt svingen og se alle. Ganske følelsesladet også, sier han om velkomsten.

Utsikten fra toppen av Alpene på hans andre dag og det å se og oppleve mangfoldet i landene han besøkte er høydepunktene han trekker frem fra turen. Han prøvde å sykle 90 km om dagen, slik at han også fikk en halv dag til å besøke og oppleve de ulike stedene han kom til.

– Det er utrolig hvordan ikke bare stedene endrer seg mye etter 90 km, men også menneskene og språkene som snakkes, sier han.

Overnattingene tok han i kirker og herberger der han også fikk vasket sykkeldrakten sin i dusjen slik at den var klar til neste dag.

LES OGSÅ:

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com