søndag, november 29, 2020

Han tok 300 gatehunder inn i huset sitt for å beskytte dem mot orkanen

Mest lest nå

Topptrent Northug klar på startstreken igjen i vinter

Etter pressekonferansen tidligere i høst der Petter Northug kommenterte rusproblemene sine har det vært stille fra skikongen. Nå bryter han tausheten.  I august ble Petter Northug...

Ny nedslående beskjed fra Christine Koht: – Kjempesyk

I et nytt videoinnlegg på Facebook beskriver Christine Koht hvordan sykdom igjen herjer kroppen hennes. Søndag kveld publiserte den folkekjære komikeren, som det siste...

Ricardo Pimentel fra Mexico glemte ikke de hjemløse dyrene i nabolaget da den farlige orkanen Delta nærmet seg Yucatan-halvøya.

I timene før orkanen traff land samlet dyreelskeren Ricardo Pimentel rundt 300 hjemløse hunder og andre dyr i hjemmet sitt.

Flere dusin katter søkte ly på sønnens rom, mens datterens rom ble et fristed for kyllinger, kaniner og et pinnsvin. I mellomtiden samlet det seg en saueflokk på terrassen.


Huset begynte uunngåelig nok å lukte helt forferdelig, men Ricardo sier at han ikke hadde noe imot det. Det eneste som var viktig for han, var at alle overlevde stormen. Til daglig driver han dyrevern-hjemmet «Tierra de Animales» – «Dyrenes Jord». 

– Det spiller ingen rolle om huset er skittent, det kan rengjøres. Tingene de ødela kan repareres eller erstattes. Men å se dyrene lykkelige, sunne og trygge, og med muligheten for å bli adoptert, det er vakkert, sier Ricardo ifølge nettstedet Positive Outlooks

Fikk hjelp

Det ble advart om at orkanen ville være kraftig, og han var bekymret seg for at butikkene kunne være stengt etter stormen. Dette kunne i verste fall føre til mangel på hundemat, så han ba om donasjoner fra vennene sine.

– Om jeg bare hadde hatt 10 eller 20 hunder ville jeg ikke bekymret meg. Men her har vi hundrevis av dyr, og da nytter det ikke å ikke å ha nok mat, sier han.

For å sørge for at dyrene var trygge gjennom stormen tok han dem inn i hjemmet sitt. Da Ricardo mange timer senere hadde fått dyrene i sikkerhet, delte han bilder av hundene som fylte huset hans.

Innlegget gikk viralt og kom på nyhetene over hele verden. Ricardo selv var så opptatt under stormen at han ikke ante noe om den globale medieoppmerksomheten rundt han og dyrene. Men nyhetsoppslagene førte til at mennesker fra hele verden donerte tusenvis av dollar til saken hans. 

Etter at dyrene trygt kunne flytte ut av hjemmet hans, har naboene hjulpet han med å rydde opp i alt rotet og reparert de mange skadene.

Under kan du se videoklipp fra denne moderne Noahs Ark:

LES OGSÅ: Møtet med gatehunden i Costa Rica endret livet til kvinnen

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter