Hjem Historier fra livet Han tok farvel med sin kone da hun ble koblet fra livsstøtte – så utbrøt hun 7 ord

Han tok farvel med sin kone da hun ble koblet fra livsstøtte – så utbrøt hun 7 ord

En vanlig morgen som ble alt annet enn vanlig.

På en helt vanlig søndagsmorgen våknet Ryan Finley og strakte seg bredt ut før han prøvde å vekke sin kone, Jill Finley. Han husket senere at dette var noe han sjelden gjorde på lørdager. Men denne morgenen reagerte ikke Jill, og Ryans puls begynte å stige. Han skjønte at noe var alvorlig galt og ringte umiddelbart nødetatene mens han utførte hjerte-lunge-redning (CPR) på sin kone.

En dramatisk kamp for livet

Ambulansen kom raskt og fraktet Jill til sykehuset, mens Ryan fulgte etter i bilen. Etter medisinsk undersøkelse ble det konkludert med at Jill hadde fått hjertestans. Hun ble stabilisert gjennom en medisinsk prosedyre, men legene kom med en dyster oppdatering til Ryan: «Be for din kone.»

Ryan visste at dette betydde liv eller død.

Ryan var sikker på at han skulle miste kona. Foto: Youtube

To uker i koma

Jill ble lagt i koma, og gjennom de to neste ukene kom mange venner og familiemedlemmer for å be for henne. En dag kom Jills fetter med en bibel og leste for henne i en time. Han etterlot bibelen til Ryan og oppmuntret ham til å lese høyt fra den hvis han følte for det. Ryan gjorde dette til en rutine, i håp om at Jill snart skulle våkne.

Han støttet sin kone så godt han kunne. Foto: Youtube

Etter 11 dager dro Ryan hjem for å reflektere over legens forslag om å ta Jill av livsstøtte. Legene var sikre på at det ikke ville være noen forbedring. På den 14. dagen bestemte Ryan seg for å la henne gå og koblet henne fra livsstøtten.

Mirakelet

Omtrent fem timer etter at Jill ble koblet fra livsstøtten, begynte hun å mumle og bevege seg. Ryan, som var knust av å være til stede mens hun led, gikk ut av rommet for å la henne gå i fred. Men kort tid etter kom en sykepleier ut og sa: «Jeg tror du bør komme inn, hun snakker.»

Da Ryan kom inn, forventet han å høre Jills siste ord, men i stedet sa hun:

«Få meg ut herfra. Jeg vil hjem.»

Ryan var i sjokk og kunne knapt tro det som skjedde. Han stilte henne spørsmål om kjæledyrene deres og enkle matteoppgaver, som hun svarte korrekt på. Jill ba til og med om å dra til sin favoritt meksikanske restaurant til middag.

Legene kunne ikke forklare hvordan Jill overlevde. Foto: Youtube

Ryan er overbevist om at det var en guddommelig inngripen som reddet hans kone. Selv om Jill måtte lære seg grunnleggende ferdigheter som å pusse tennene og knytte skolissene på nytt, takker paret Gud for deres andre sjanse.

En varig kjærlighet

Ryan og Jill har forpliktet seg til alltid å være der for hverandre, spesielt når de trenger det mest. Jill støtter Ryans beslutning om å ta henne av livsstøtte, da hun ikke ønsket å leve som en «grønnsak». Ryan innrømmer at han fortsatt våkner opp om natten og sparker henne forsiktig for å forsikre seg om at alt er bra.

Vi er utrolig glade for at Ryan og Jill Finley har det bra og er sammen. Del gjerne denne fantastiske historien med dine venner og familie! Du kan se mer om den utrolige historien i videoen nedenfor. Av og til kan mirakler faktisk skje.

  1. mor og sønn
  2. familie
Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com