Hjem Kjendisnytt Han var hjernen bak mobil-spillet «Hay Day» – nå får han hjelp av Jan Thomas i «Jakten på kjærligheten»

Han var hjernen bak mobil-spillet «Hay Day» – nå får han hjelp av Jan Thomas i «Jakten på kjærligheten»

Bonden Erlend Christoffersen fra «Jakten på kjærligheten» er en bonde litt utenom det vanlige. Før han valgte bondelivet var han blant de virkelig vellykkede gründerne og markedsførerne i Silicon Valley.

Gjennom 19 sesonger av «Jakten på kjærligheten» har vi sett at det absolutt er mulig å finne kjærligheten på tv. Hele 28 par har funnet kjærligheten, og 15 barn er kommet til verden. I sesong 20 er fire nye bønder klare for å begi seg ut på jakten, ved hjelp av programleder Jan Thomas. 

Erlend Christoffersen er en av bøndene vi treffer i programmet. Den selvforsynte øko-bonde håper Jan Thomas skal hjelpe han med å finne kvinnen i sitt liv.

– Det er nesten uvirkelig at det nå er min tur til å hjelpe bøndene med å lete etter kjærligheten og den perfekte matchen. Mitt mantra er og har alltid vært, at størst av alt er kjærligheten, og det tar jeg med meg som programleder! Og så er det kanskje ingen ulempe at jeg vet en ting eller to om å finne kjærlighet på tv selv også, Sa Jan Thomas da han introduserte bøndene.

Jan Thomas fant nemlig sin utkårede, Harlem Alexander, i Afrika i forbindelse med Viaplay-serien «Jan Thomas søker drømmeprinsen» i 2020.

Ønsker en å dele drømmen med

– Jeg har kjent på mange av de samme følelsene som bøndene og frierne skal gjennom. Fy fader, de kommer til å ha det så vondt, men samtidig så godt, sier han til TV 2.

Og Erlend håper å finne en smart dame med bein i nesen som kan utfordre ham, og som deler samme engasjement for læring og utvikling, håndverk og et landlig liv i pakt med naturen. 

– Jeg er med på «Jakten på kjærligheten» i håp om å finne ei intellektuelt nysgjerrig og tøff dame, som deler samme drøm som meg om selvforsyning og utvikling på naturens premisser, sier han. 

40-åringen fra Finnskogen får tommelen opp fra Jan Thomas som er blitt hele Norges Karsten Giftekniv: Da han besøkte Erlend på gården i Bekkloa i Finnskogen i juni var han raus med komplimentene.

– Erlend er en utrolig fin fyr, som bryr seg om miljøet, fremtiden og de som skal ta over. I tillegg er han veldig leken og gøyal, han er spontan og rett og slett hel ved, sier Jan Thomas til TV 2 dagen før Erlend skulle på speed dates.

«Monster-rik bonde søker kjæreste»

Økobonden Erlend, som er god for 423 millioner kroner, opplevde at det var en veldig krevende prosess å gå gjennom alle frierbrevene.

– Jeg fikk hjelp av de som bor sammen med meg på gården, i et slags gårdsråd. Jeg har også involvert familie, og har fått tips og råd underveis. Selv om det til syvende og sist var jeg som tok avgjørelsen, da, sier han.

Da bøndene var ute og søkte friere proklamerte Se og Hør at «Monster-rik bonde søker kjæreste». Erlend fra Grua, som har vært singel siden 2018, har nemlig en litt annen bakgrunn enn mange andre bønder. Han har utviklet apper og jobbet med det i både Berlin, San Francisco og London. Dersom du kjenner til mobilspillet «Hay Day» som nettopp går ut på å drifte en gård, så er det Erlend som står bak dette.

– Jeg fikk etter hvert nok av å sitte foran skjerm. Jeg har stort sett jobbet med virtuelle produkter, og da ville jeg heller gjøre noe håndfast, være ute, bruke kroppen og produsere noe som er viktig. Matproduksjon kommer man ikke utenom – det vil vi alltid har behov for, uttaler «Jakten»-Erlend ifølge Se & Hør til TV 2.

På maktens tinde i amerikansk markedsføring

Etter Erlend var ferdig med videregående tok han en utdanning innen markedsføring.

– Jeg tenkte det var litt for tidlig å slå seg ned i Oslo og få seg stasjonsvogn og barn, så jeg dro heller til utlandet og jobbet der, forteller Erlend i God Morgen Norge på TV 2 Play.

Han hadde egentlig tenkt det skulle være for et års tid, men det ballet på seg. Via Berlin endte han opp midt i Silicon Valley.

– Det var jo gøy. Det var spennende å være med og bygge opp selskaper. Særlig det siste, fra null til veldig svært, sier han.

Erlend har vært innom «alt» innen digitale underholdningsprodukter men ble til slutt innhentet av at han ønsket å gjøre noe litt mer meningsfylt.

– Det var jo veldig gøy når man står midt i det, sier Erlend som var markedsføringssjef for flere av de mest kjente mobilspillene gjennom tidene, som Clash of Clans og Hay Day.

– Det kulminerte jo i Superbowl-annonse, så det er klart det var gøy.

Reklamene under Superbowl er det største innen amerikansk markedsføring. Med Erlend som markedsføringssjef fikk de Liam Neeson til å stille opp og spille Clash of Clans.

– Å ligge på en strand er jo bare gøy en liten stund…

Erlend, som fortsatt var en ung mann, hadde nådd toppen. Selskapet han jobbet i ble solgt for en enorm sum og Erlend kunne ha funnet en strand og pensjonert seg.

– Det er jo bare gøy en liten stund, så jeg tenkte etter hva det er som er gøy for meg. Det er jo å jobbe, bruke kroppen og være ute. Jeg er glad i dyr, jeg er glad i planter og så er jeg veldig glad i mat laget av sunne og næringsrike råvarer. Spiser jeg kjøtt skal det være fra dyr som har hatt det bra. Det er ingenting som ticker bedre i de boksene enn bondeyrket, sier Erlend til Desta Marie Beeder i programmet.

Og for de mange der ute som har spilt spillet til Erlend og lurer: I programmet innrømmer han at han selv også var glad i å spille Hay Day, men sier bondeyrket er mye morsommere i virkeligheten.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com