Hjem Historier fra livet Han veide 300 kilo og var en av Danmarks tyngste. Nå har han gått ned 200 kilo

Han veide 300 kilo og var en av Danmarks tyngste. Nå har han gått ned 200 kilo

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Kaare Bach Toft (41) fikk beskjed av legen sin at han bare hadde tre til fire år igjen å leve dersom han ikke gjorde noe med vekten sin. Da bestemte han seg for å ta grep.

Da Kaare veide som mest, kunne han ikke sitte i stoler med armlener. Bilen hans ble stadig ødelagt, fordi støtdemperen ble slitt på den ene siden. Når han skulle fly, måtte han bestille to seter.

«Den lokale pizzabakeren, som jeg besøkte veldig ofte, ville gjerne selge meg pizza, men han krevde at jeg satt på fire hagestoler oppå hverandre. Hvis ikke ødela jeg rett og slett stolene, sier Kaare til Go morgen Danmark.

Foto: privat

Brydde seg ikke selv

Til slutt tok Kaares familie kontakt med legen hans og ba ham oppfordre Kaare til å gå ned i vekt. De var veldig bekymret for Kaare. For Kaare selv, han brydde seg ikke noe om at han var stor.

«Det var ikke noe jeg tenkte over. Jeg hadde en god jobb og en søt kjæreste. Jeg var fotballtrener for flotte gutter og jenter. Jeg ble aldri mobbet og jeg hadde en fin skoletid», sier Kaare.

Men så fikk han beskjeden fra legen, som skulle snu opp ned på alt: «Du har tre til fire år igjen å leve.»

«Da tok jeg en avgjørelse», sier Kaare.

Foto: privat

Vennene kjenner han ikke igjen

I dag veien Kaare 200 kilo mindre enn han gjorde før. Det er takket være en slankeoperasjon, et nytt kosthold og trening. De første 12 månedene gikk han ned 36 kilo.

I dag, når Kaare går ute, og møter på gamle venner, er det ikke uvanlig at de går rett forbi han. Men det skjønner Kaare godt. Han syns selv det er vanskelig å kjenne igjen seg selv når han ser seg i speilet.

LES OGSÅVerdens tykkeste barn har mistet over halve vekten sin

Foto: privat

Har hatt tilbakefall

Men tiden etter operasjonen har ikke bare vært en suksess. Kaare har hatt flere tilbakefall og må hele tiden passe på hva han spiser. Han kan fort gå opp mellom 20 til 30 kilo på bare noen få måneder. Men Kaare understreker at han ikke har mislykkes for det.

«Du har ikke tapt kampen bare fordi du får et tilbakefall. Mitt siste tilbakefall skjedde fordi jeg ikke hadde kontroll og fokus på meg selv», sier Kaare.

LES OGSÅ: Takket være to enkle grep gikk paret ned 178 kilo – på ett år

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com