lørdag, juni 12, 2021

Håndballguttene ble historisk etter EM-medalje

Mest lest nå

Det norske håndballandslaget var langt nede etter det sure semifinaletapet mot Kroatia. Men i bronsefinalen mot Slovenia hadde de funnet energien og sulten tilbake. 

Lørdagens bronsefinale i EM levnet aldri noen tvil. De norske guttene leverte en solid forestilling og vant fortjent 28-20. Til pause ledet nordmennene med tre mål, og i andre omgang økte bare forspranget.

– Dette ble en kjekkere dag enn om vi ikke hadde vunnet. Vi hadde selvfølgelig tenkt oss å stå igjen i finalen, men dette er det beste mesterskapet vi har spilt. Kroatia-kampen var jevn, men i de åtte siste kampene har vi spilt fantastisk, sa Gøran Johannessen til TV 2 etter kampslutt.


Sander Sagosen historisk 

En av våre største profiler, som virket svært langt nede etter semifinaletapet, reiste seg sammen med laget og omtaler det hele som et «nesten perfekt mesterskap».

– Vi var deppa i går. Så kan vi deppe litt i noen dager etterpå. Det var nesten ett perfekt mesterskap. Vi tapte en ekstraomgang etter 80 minutter. Neste gang er det kanskje vi som vinner en slik kamp. Vi var med helt til døra lukkes. Det var små marginer. At vi hever oss i dag viser hvilken moral og klasse vi har i laget, sier Sagosen til TV 2.

For Sagosen ble også mesterskapet en personlig bragd. Han er den første spilleren som noensinne har scoret så mange som 65 scoringer i et EM. Han forteller til TV 2 at det uansett ikke betyr all verden for han, men at laget står sammen om prestasjonen.

– Ja, jeg har hørt det var noen historiske greier, men den gir jeg like mye til gutta og laget. For meg var det et mesterskap jeg kom perfekt forberedt til. Men jeg ville byttet bort alt om jeg stod igjen med en medalje. Jeg kunne scoret null mål om jeg stod igjen med medalje med en litt annen farge.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Et innlegg delt av Sander Sagosen (@sandersagosen)

Hylles i sosiale medier 

Selv om mange nordmenn var skuffet over at det ikke ble finale vet de fleste å verdsette den første medaljen Norge noensinne har tatt i et håndball-EM for herrer.

I kveld strømmer kommentarfeltene over av gratulasjoner til det norske laget.

Et innlegg på Instagram fra Norges Håndballforbund har på en time fått hundrevis av kommentarer og tusenvis av likerklikk.

«Gratulerer så masse med et knallbra mesterskap, skikkelig underholdning», skriver en. En annen, som så mange andre, mener det norske laget virkelig blødde for drakta under mesterskapet.

«FOR en innsats og FOR et lag.»

I kveld er vi alle stolt over prestasjonen til de norske håndballguttene! Trykk gjerne på deleknappen og send dine gratulasjoner du også! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter