Hjem Nyheter Handelsstans på Wall Street: – «Fryktindeksen» på høyeste nivå siden finanskrisen

Handelsstans på Wall Street: – «Fryktindeksen» på høyeste nivå siden finanskrisen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Frykt og uro har tatt grep på finansmarkedene over hele verden. Det globale børsfallet har mandag nådd Wall Street, og det ser ikke lyst ut.

Det har vært handelsstans på Wall Street idag etter et at S&P500-indeksen falt med hele 7% etter åpning, ifølge New York Times. Handelen åpnet igjen etter 15 minutter.

S&P500-indeksen er en samling av de 500 største amerikanske aksjeselskapene i ledende sektorer innenfor energi, helse, finans og industri. S&P500-indeksen brukes ofte som en markedsindikator siden den representerer en stor del av det amerikanske markedet.

Ekstremt sårbare markeder

Markeder har vært ekstremt sårbare de siste ukene ettersom investorer sliter med å estimere hvor stor økonomisk innvirkning koronaviruset vil ha på industri og andre sektorer. Flere prosentpoeng er blitt skrelt av aksjer, spesielt i reiselivssektoren, og oljemarkedet har mistet en fjerdedel av sin verdi.

Les også: Oljeprisene i fritt fall

10-årige obligasjoner har nådd en «All-time low» på 0,67%. Jo flere som kjøper slike verdipapir, jo lavere rente blir det på dem. Med andre ord bruker investorer dette som en slags trygg investeringmulighet når det er uro i markeder.

– Det har vært ekstreme «Risk-off»-bevegelser finansielle markeder på grunn av frykt rundt koronaviruset og den nylige beslutningen gjort av Saudi-Arabia om olje, skriver markedstrateg Tony Dwyer i et notat til CNBC.

Les også: Hvordan påvirker Koronaviruset verdensøkonomien? 

«Fryktindeksen» på høyeste nivå siden finanskrisen

Vix-indeksen stiger mandag ettermiddag 39,10% til 58,31 poeng. Dette er det høyeste nivået som er målt på indeksen siden desember 2008, melder E24.

Indeksen kalles også for «fryktindeksen» ettersom den måler volatiliteten i markedene. En økning av prisen på indeksen betyr at det er høy volatilitet eller uro i markedet, noe som ofte medfører kraftige børsfall. Dersom indeksen er på et lavere nivå betyr det at det er roligere i markedet.

Vix-indeksen har steget med 251 (!) prosent etter børsuroen som startet for to uker siden.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com