mandag, november 18, 2019
Historier fra livet Handikappede Amir ble spyttet på og møtt med utsagn...

Handikappede Amir ble spyttet på og møtt med utsagn som «handikappede fortjener å dø»

-

CP-rammede Amir Hashani (28) hadde nylig et utrivelig møte med en mann da han ventet på trikken. De angripende ordene sårer, og nå tar Amir et oppgjør med hatkriminalitet.

Amir som bor i Oslo hadde vært på besøk til familie i Stavanger. Da han skulle reise hjem søndag 10.mars ble han trakassert på åpen gate. På Facebook skriver Amir:

«kl 11:00 i dag ventet jeg på trikken med min assistent og han måtte løpe tilbake for å hente noe. Mens jeg sto og ventet så kom en fyr som skrek «Handikappa fortjener å dø" og kom mot meg og spyttet på meg og skrek igjen. «DØ.» Dette er første gang jeg opplever sånt og dette lukker jeg ikke øynene for. Dette går sterk inn på meg.»

Til Handikapnytt som først omtalte saken forteller Amir at han ble sjokkert.

«Jeg ble sjokkert og redd, så jeg klarte ikke si noe. Samtidig tenkte jeg at han kanskje ville slå meg, siden han allerede hadde spyttet på meg. Det hele var utrolig ubehagelig.»

En stemme for de som utsettes for hatkriminalitet

Etter hendelsen, som er politianmeldt, har Amir blitt en stemme for alle som utsettes for denne type hatkriminalitet. Ifølge Likestillings- og diskrimineringsombudet blir én av tre funksjonshemmede utsatt for hatytringer og trakassering. Det skriver NRK.

Amir har fått spalteplass hos flere medier, holder foredrag og deltatt på NRK P1.

Selv skriver han mer om hendelsen på Facebook.

«Denne uken har jeg prøvd å prøvd og komme over den dramatiske sjokket mitt. Jeg må innrømme at det gikk veldig dypt inn på meg, mer enn det jeg trodde. Jeg forstår ikke hva er det folk tjener på og ødelegge psykisk på å gjøre sånne hendelser? Nå vil jeg holder en foredrag om #hatkriminalitet. Jeg vil bidra å stoppe den utviklingen sånt at det ikke kan skjer med andre. Stopp hatprat.»

Slik oppførsel og holdninger er totalt uakseptabelt! Nå viser vi vår støtte til Amir. Du gjør en viktig jobb ved å fortelle din historie og være en stemme for alle dem som utsettes for slike holdninger.

Trykk på deleknappen for å vise din støtte til Amir du også!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Arrangerer kjøttkonferanse i 2020: – «jeg forsvarer kjøttspiserne»

David Bodiroza fra Falkenberg i Sverige elsker å ha kjøtt til alle måltid. Han er lei av det negative...

Her er Jamie Olivers`s oppskrift på nydelig potetgrateng

Denne retten kan du enten la være selve hovedretten eller du kan bruke den som tilbehør til biff, kylling...

Maine coon-katten Lotus, tar Instragram med storm

Den svenske katten Lotus er like stor som et barn. Og da mener vi ikke som en liten baby....

Da brannmannen så gutten uten språk, sjokkerte han alle ved å snakke med ham

Det var en kald januarkveld i Manchester, New Hampshire. Den lille gutten stod med store øyne i døra til...

Jenta med den uvanlige sykdommen inspirerer folk over hele verden

14 år gamle Nikki Lilly har en uvanlig sykdom som gjør at ansiktet hovner kraftig opp. Men i stedet...

Pitbullen Sasha reddet baby fra flammene

Både moren og babyen lå og sov, da det begynte å brenne. Heldigvis var pitbullen Sasha våken, og reddet...