Forsiden Historier fra livet Handikappede Amir ble spyttet på og møtt med utsagn som "handikappede fortjener...

Handikappede Amir ble spyttet på og møtt med utsagn som «handikappede fortjener å dø»

CP-rammede Amir Hashani (28) hadde nylig et utrivelig møte med en mann da han ventet på trikken. De angripende ordene sårer, og nå tar Amir et oppgjør med hatkriminalitet.

Amir som bor i Oslo hadde vært på besøk til familie i Stavanger. Da han skulle reise hjem søndag 10.mars ble han trakassert på åpen gate. På Facebook skriver Amir:

«kl 11:00 i dag ventet jeg på trikken med min assistent og han måtte løpe tilbake for å hente noe. Mens jeg sto og ventet så kom en fyr som skrek «Handikappa fortjener å dø" og kom mot meg og spyttet på meg og skrek igjen. «DØ.» Dette er første gang jeg opplever sånt og dette lukker jeg ikke øynene for. Dette går sterk inn på meg.»

Reklame

Til Handikapnytt som først omtalte saken forteller Amir at han ble sjokkert.

«Jeg ble sjokkert og redd, så jeg klarte ikke si noe. Samtidig tenkte jeg at han kanskje ville slå meg, siden han allerede hadde spyttet på meg. Det hele var utrolig ubehagelig.»

En stemme for de som utsettes for hatkriminalitet

Etter hendelsen, som er politianmeldt, har Amir blitt en stemme for alle som utsettes for denne type hatkriminalitet. Ifølge Likestillings- og diskrimineringsombudet blir én av tre funksjonshemmede utsatt for hatytringer og trakassering. Det skriver NRK.

LES OGSÅ
Laura la ut toppløsbilde av seg selv og fikk høyst uventede reaksjoner

Amir har fått spalteplass hos flere medier, holder foredrag og deltatt på NRK P1.

Selv skriver han mer om hendelsen på Facebook.

«Denne uken har jeg prøvd å prøvd og komme over den dramatiske sjokket mitt. Jeg må innrømme at det gikk veldig dypt inn på meg, mer enn det jeg trodde. Jeg forstår ikke hva er det folk tjener på og ødelegge psykisk på å gjøre sånne hendelser? Nå vil jeg holder en foredrag om #hatkriminalitet. Jeg vil bidra å stoppe den utviklingen sånt at det ikke kan skjer med andre. Stopp hatprat.»

Slik oppførsel og holdninger er totalt uakseptabelt! Nå viser vi vår støtte til Amir. Du gjør en viktig jobb ved å fortelle din historie og være en stemme for alle dem som utsettes for slike holdninger.

Trykk på deleknappen for å vise din støtte til Amir du også!

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT