in ,

Hånlatteren i klasserommet forandret Pål Sverre Hagen over natta

exit nrk

Da skuespiller Pål Sverre Hagen var ni år, flyttet familien fra Stavanger til Nesodden. Ny skole, nytt miljø. I en av de første timene hendte noe som forandret han over natten.

Da læreren spurte om svar på en oppgave i en av de aller første mattetimene på ny skole svarte Pål Sverre Hagen «trrriii». Med skarre-r. Det ble fulgt av hånlatter.

– Det var ubehagelig. Jeg stakk meg sånn ut, forteller den populære skuespilleren til Aftenpostens A-magasinet.

Dagen etter kom han på skolen og snakket østlandsk. Det ble en aha-opplevelse for han.

– Jeg skjønte at jeg kunne forandre meg. Det hadde en kraft.

Kanskje var det dette som sådde de første spirene til karrierevalget? Det kommenterer han ikke i intervjuet. Han forteller tvert imot at han ikke helt vet hvorfor han har det yrket han har.

– Mange har et sterkt ønske og en visjon om å stå på en scene. Det har jeg aldri hatt. Å stå foran folk å gjøre noe er på en måte på kollisjonskurs med resten av personligheten min, sier han.

Likevel har det ikke satt en stopper for at han i skrivende øyeblikk ifølge Wikipedia medvirker i sin 24. film siden 2004. I tillegg kjenner vi han fra fem tv-serier.

På lerret var han å se som Thor Heyerdahl i Kon-Tiki, Sigurd Svendsen i Gåten Ragnarok, Niels Onstad i Sonja, og Roald Amunsen i Amundsen.

På tv-skjermen var han paranoide Leif i Valkyrien, og han er i gang med innspillingen av tredje sesong som William Bergvik i Exit.

Graden av fiksjon eller virkelighet i Exit har skapt debatt. Serien og de fire rollefigurene skal visstnok være basert på anonyme intervjuer med reelle finansfolk. Er det virkelig så drøyt?

– De mest fargerike historiene er helt konkret fra intervjuene. Det med jakten og ørnen, for eksempel. Jeg kan jo ikke vite sikkert om det har hendt. Men jeg tror faktisk man ville hatt problemer med å finne på det ellers, sier Bergvik.

Han viser til avslutningen av forige sesong, der William Bergvik sto han midt i mental kollaps, vandrende ut i en fossetter å ha drept en ørn og forulempet øvrige hotellgjester på det groveste.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Sissel Kyrkjebø er ute med andre låt fra låttrilogi

Rådet om å være hjemme 4 døgn etter koronasmitte oppheves