lørdag, juni 12, 2021

Hanna Lyrek (19) vant Finnmarksløpet – tidenes yngste vinner

Mest lest nå

Tirsdag morgen ble det avgjort. Hanna Lyrek vant Finmarksløpet og blir dermed tidenes yngste vinner.

Dagbladet skriver at 19-åringen gikk i mål i Alta klokken 4.45 tirsdag morgen.

Det ble en usedvanlig jevn avslutning.


Harald Tunheim (60) som var tittelforsvarer og storfavoritt til å vinne lå ti minutter foran Lyrek ved sjekkpunktet i Karasjok. Det gjenstod da 132 kilometer av løpet. Men ved siste sjekkpunkt skilte det bare ett minutt mellom løperne fra to forskjellige generasjoner.

– Jeg så hodelykten hans på vidda og merket at jeg nærmet meg. Men jeg var ikke i ryggen på ham før ved Jotka fjellstue, sier Lyrek i en pressemelding.

 

View this post on Instagram

 

Tenk ka hundan prestere og får til, det kan nesten være vanskelig å forstå🧡så stolt, rørt og veldig gla

A post shared by @ hannalyrek on

En ny generasjon

Harald Tunheim (60) som har vunnet Finmarksløpet seks ganger måtte i løpet av de neste kilometerne se seg forbigått av 19-åringen.

– Hanna tilhører en helt ny generasjon hundekjørere som er født inn i sporten. Det er ikke som oss gamlinger som brukte mange år på å finne ut av ting, sier Tunheim til Dagbladet.

 

View this post on Instagram

 

🐕hverdagen

A post shared by @ hannalyrek on

Hanna Lyrek er kanskje bare 19 år, men langt i fra uerfaren. Allerede som 14-åring debuterte hun i Finnmarksløpet, og for to år siden vant hun juniorklassen.

Kommunikasjonssjef i Finnmarksløpet, Trond Anton Andersen, sier til NRK at alderforskjellen gjorde det ekstra spennende.

– Større ytterpunkter kunne man knapt finne i årets løp. Lyrek og Tunheim tilhører to helt ulike generasjoner og utgjør på mange måter det ultimate eksempelet på at dette er en idrett der kvinne kjemper mot mann og ung kjemper mot gammel, sier han.

Nå gikk hun altså helt til topps. Vi gratulerer så mye! 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter