Forsiden Nyheter Hanna Lyrek (19) vant Finnmarksløpet - tidenes yngste vinner

Hanna Lyrek (19) vant Finnmarksløpet – tidenes yngste vinner

Tirsdag morgen ble det avgjort. Hanna Lyrek vant Finmarksløpet og blir dermed tidenes yngste vinner.

Dagbladet skriver at 19-åringen gikk i mål i Alta klokken 4.45 tirsdag morgen.

Det ble en usedvanlig jevn avslutning.

Harald Tunheim (60) som var tittelforsvarer og storfavoritt til å vinne lå ti minutter foran Lyrek ved sjekkpunktet i Karasjok. Det gjenstod da 132 kilometer av løpet. Men ved siste sjekkpunkt skilte det bare ett minutt mellom løperne fra to forskjellige generasjoner.

– Jeg så hodelykten hans på vidda og merket at jeg nærmet meg. Men jeg var ikke i ryggen på ham før ved Jotka fjellstue, sier Lyrek i en pressemelding.

 

View this post on Instagram

 

Tenk ka hundan prestere og får til, det kan nesten være vanskelig å forstå🧡så stolt, rørt og veldig gla

A post shared by @ hannalyrek on

En ny generasjon

Harald Tunheim (60) som har vunnet Finmarksløpet seks ganger måtte i løpet av de neste kilometerne se seg forbigått av 19-åringen.

LES OGSÅ
1 av 10 kunder plukker flere bær i jordbærkurven sin eller prøvesmaker i butikken

– Hanna tilhører en helt ny generasjon hundekjørere som er født inn i sporten. Det er ikke som oss gamlinger som brukte mange år på å finne ut av ting, sier Tunheim til Dagbladet.

 

View this post on Instagram

 

🐕hverdagen

A post shared by @ hannalyrek on

Hanna Lyrek er kanskje bare 19 år, men langt i fra uerfaren. Allerede som 14-åring debuterte hun i Finnmarksløpet, og for to år siden vant hun juniorklassen.

LES OGSÅ
Gutten kollapset etter å ha snurret på husken. Nå vil mammaen advare andre foreldre

Kommunikasjonssjef i Finnmarksløpet, Trond Anton Andersen, sier til NRK at alderforskjellen gjorde det ekstra spennende.

– Større ytterpunkter kunne man knapt finne i årets løp. Lyrek og Tunheim tilhører to helt ulike generasjoner og utgjør på mange måter det ultimate eksempelet på at dette er en idrett der kvinne kjemper mot mann og ung kjemper mot gammel, sier han.

Nå gikk hun altså helt til topps. Vi gratulerer så mye! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet