torsdag, februar 27, 2020
Nyheter Hanna Lyrek (19) vant Finnmarksløpet - tidenes yngste vinner

Hanna Lyrek (19) vant Finnmarksløpet – tidenes yngste vinner

-

Tirsdag morgen ble det avgjort. Hanna Lyrek vant Finmarksløpet og blir dermed tidenes yngste vinner.

Dagbladet skriver at 19-åringen gikk i mål i Alta klokken 4.45 tirsdag morgen.

Det ble en usedvanlig jevn avslutning.

Harald Tunheim (60) som var tittelforsvarer og storfavoritt til å vinne lå ti minutter foran Lyrek ved sjekkpunktet i Karasjok. Det gjenstod da 132 kilometer av løpet. Men ved siste sjekkpunkt skilte det bare ett minutt mellom løperne fra to forskjellige generasjoner.

– Jeg så hodelykten hans på vidda og merket at jeg nærmet meg. Men jeg var ikke i ryggen på ham før ved Jotka fjellstue, sier Lyrek i en pressemelding.

 

View this post on Instagram

 

Tenk ka hundan prestere og får til, det kan nesten være vanskelig å forstå🧡så stolt, rørt og veldig gla

A post shared by @ hannalyrek on

En ny generasjon

Harald Tunheim (60) som har vunnet Finmarksløpet seks ganger måtte i løpet av de neste kilometerne se seg forbigått av 19-åringen.

– Hanna tilhører en helt ny generasjon hundekjørere som er født inn i sporten. Det er ikke som oss gamlinger som brukte mange år på å finne ut av ting, sier Tunheim til Dagbladet.

 

View this post on Instagram

 

🐕hverdagen

A post shared by @ hannalyrek on

Hanna Lyrek er kanskje bare 19 år, men langt i fra uerfaren. Allerede som 14-åring debuterte hun i Finnmarksløpet, og for to år siden vant hun juniorklassen.

Kommunikasjonssjef i Finnmarksløpet, Trond Anton Andersen, sier til NRK at alderforskjellen gjorde det ekstra spennende.

– Større ytterpunkter kunne man knapt finne i årets løp. Lyrek og Tunheim tilhører to helt ulike generasjoner og utgjør på mange måter det ultimate eksempelet på at dette er en idrett der kvinne kjemper mot mann og ung kjemper mot gammel, sier han.

Nå gikk hun altså helt til topps. Vi gratulerer så mye! 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Krydderurten koriander – elsk eller hat?

Koriander er en aromatisk krydderurt der både bladene og frøene kan brukes som krydder. Den er svært smaksrik og brukes spesielt mye i sør-østasiatiske...

Nå har Koronaviruset nådd Norge – dette må du passe på

Nå har Koronaviruset nådd Norge. En kvinne i Tromsø er smittet. Det er Folkehelseinstituttet og Tromsø kommune som onsdag kveld melder dette. Folkehelseinstituttet (FHI) holdt...

Familien ble nødt til henge opp en lapp for å forklare hvorfor hunden alltid sitter på taket

Naboer og forbipasserende har sperret opp øynene når de har gått forbi et spesielt hus i byen Austin, som ligger i den amerikanske staten...