Hele idrettsnorge har vært i stor sorg siden det ble kjent at det var den profilerte langrennsløperen Vibeke Skofterud som på tragisk vis omkom i en vannscooterulykke den 29. juli i år. I går ble hun begravet i Eidsberg Kirke – en kirke som for anledningen var fullsatt av venner, kjente og familie som alle ønsket å ta farvel med Skofterud.

Da det ble satt en dato for begravelsen, var det ikke overraskende at det var lagkameratene fra skilandslaget som skulle bære kisten. En gest som er blitt hyllet i både inn- og utland, og som ble satt stor pris på blant hennes nærmeste.

Seremonien ble holdt i Eidsberg kirke, som for anledningen også hadde rigget til storskjerm utenfor, slik at de som ikke fikk plass i den 450 seter store kirken også kunne følge med. I tillegg til dette ble deler av begravelsen sendt direkte i fjernsyn og på internett, slik at andre også kunne ta del i den triste seremonien.

Det ble holdt flere taler og mange lovord ble sagt om den populære skijenta, men det var et innslag som vakte ekstra stor oppmerksomhet. Det var da artist og nær venn av Skofterud, Hanne Sørvaag fremførte OL-sangen fra 1994, «Se ilden lyse».

Stillheten var til å ta og føle på i den fullsatte kirken, og ikke et øye var tørt under fremførelsen. Tårene trillet hos alle som var til stede, men så var det også en vakker melodi som passet svært godt i seremonien.

Du kan selv se innslaget i videoen nedenfor, og husk å dele slik at flest mulig er med på å hedre Vibekes minne. Hvil i fred, kjære Vibeke