Hjem Dyr Hans fanget den hvite albinoelgen på film: – Det er helt fantastisk

Hans fanget den hvite albinoelgen på film: – Det er helt fantastisk

Hans Nilsson fra Eda i Sverige elsker å ta bilder av dyr, og i 2017 gikk hans største drøm i oppfyllelse. Han hadde hørt rykter om en hvit elg i området hvor han bor. Og en dag, ja da traff han elgen.

– Jeg har vært på safari i Afrika tidligere, men dette beviser at man ikke trenger å reise så langt for å få se noe eksotisk i naturen, sier han til NWT.

For Hans ble det en fantastisk opplevelse, og videoen og bildene han tok gikk raskt sin seiersgang på sosiale medier over hele verden.

– Det var en fantastisk opplevelse. Elgen stod og spiste i omtrent 20 minutter for den gikk ned til et lite vann og svømte over. Det var da jeg passet på å filme, sier han.

https://www.facebook.com/jarnske/posts/10211342751937841

Hans snakket med flere i nabolaget som kjente til elgen. Han fikk vite at den elgen hadde fått mat av en bonde etter at den mistet moren sin.

– Elgens mor var også hvit og fikk han sent, da hun var rundt 17 år. Siden døde hun da han var ett år gammel. Den vinteren ble han matet av en lokal bonde, forteller Hans til Expressen.

Kunne blitt avlivet

Men den plutselige kjendisstatusen til albinoelgen hadde også en bakside av medaljen. Fordi så mange mennesker begynte å oppsøkte elgen, begynte den å bli aggressiv. Ved flere tilfeller gikk den til angrep på de skuelystne personene som møtte opp i skogen. Ved ett tilfelle vred elgen en kvinnes skulder ut av ledd.

– Det er et dyr på flere hundre kilo, og springer elgen deg ned så er det som å bli påkjørt av en bil, fortalte politisjefen i Arvika, Christer Lööf til Expressen.

Det ble siden besluttet at elgen måtte avlives. Men denne avgjørelsen skapte enormt med protester og ble heldigvis reversert.

Hans Nilsson, som først filmet elgen, sa blant annet at han vurderte å bruke sin egen kropp for å beskytte den.

– Det ringer folk fra Norrland og Skåne, fra hele landet. 99,9 prosent er enig med meg om at elgen bør reddes, sa han i følge Glomdalen.

Selv om det har gått noen år nå, er det like fantastisk å se den hvite elgen på film den dag i dag. Har du informasjon om elgen fremdeles lever, eller hvor den måtte befinne seg? Tips oss gjerne ved å sende oss en melding på Facebook!

LES OGSÅ: Elgfamilien koser seg i vannsprederen: – De ruslet bare rundt huset og så veldig varme ut

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com