Hjem Nyheter Håper på fire nye år som Oslos byrådsleder

Håper på fire nye år som Oslos byrådsleder

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Raymond Johansen (Ap) bekrefter at han også ved neste kommunevalg stiller som Arbeiderpartiets kandidat til byrådsleder-vervet i hovedstaden.

– Oslo er nå en mer levende by med større muligheter og mindre forskjeller, og pandemien har for meg løftet frem veldig mange uløste utfordringer. Oslo har tatt mange steg på de syv årene, men det er langt fra nok, sier Raymond Johansen til VG.

Han forteller samtidig at han gikk over fristen for å svare, som var fredag. Johansen bekreftet ikke sitt kandidatur til nominasjonskomiteen før søndag.

Johansen har gjentatte ganger understreket at han ikke har vært sikker på om han tar gjenvalg.

Flere kilder Avisa Oslo har snakket med, sier de ville blitt overrasket om Raymond Johansen faktisk takker nei til gjenvalg. En av dem sier at det nå er mye mer som heller mot ja enn nei.

Samtidig får avisa vite at byrådslederen reelt sett har vært i tenkeboksen de siste ukene og månedene. Bakgrunnen for dette er at byrådslederstillingen er noe man må være fullt ut motivert for.

– Jeg må tenke gjennom mitt eget energinivå, hvor god jeg er. Jeg må være selvkritisk i en slik situasjon. Kirkegården er full av helt uunnværlige personer, har Johansen sagt til Avisa Oslo.

Johansen har vært byrådsleder i hovedstaden siden 2015. De siste syv årene har han styrt Oslo sammen med SV og MDG – med Rødt som støtteparti.

– Det blir ikke enkelt, og å vinne tre ganger er ikke enkelt. Men jeg vil gi full rulle, sier Johansen til VG.

Eirik Lae Solberg (51) blir ifølge NRK Høyres byrådslederkandidat i Oslo.

Da Raymond Johansens rødgrønne byråd tok over i 2015, hadde Høyre styrt hovedstaden i nesten 20 år.

Johansen er 61 år, og er oppvokst på Tveita i Oslo. Hans politiske karriere begynte i SV, der han var både bystyrerepresentant og leder i Sosialistisk Ungdom.

Johansen meldte seg inn i Ap i 1997, og var statssekretær i Utenriksdepartementet i begge Stoltenberg-regjeringene.

Fra 2009 til 2015 var han partisekretær i Ap.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com