Hjem Forskning Har du disse personlighetstrekkene? Da har du lettere for å forelske deg i psykopater

Har du disse personlighetstrekkene? Da har du lettere for å forelske deg i psykopater

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om du har lett for å bli forelsket har du større sjanse for å bli sammen med egoister og manipulatorer, viser ny forskning.

Ny forskning fra USA viser ifølge VG at emofile har lettere for å forelske seg i personer som scorer høyt på personlighetstrekkene psykopati, narsissisme og machiavellisme, som også kalles «den mørke triaden».

Mens psykopati, narsissisme og machiavellisme er ganske kjente personlighetstrekk er emofili er et ganske nytt begrep innenfor personlighetspsykologien, forklarer Jacqueline Lechuga ved Universitetet i El Paso i USA.

Emofile

Lechuga mener at hun og hennes kolleger har funnet at emofili er et varig personlighetstrekk, på linje med å være utadvendt eller innadvendt. Emofile er rett og slett folk som elsker å føle seg forelsket.

– Emofili er et begrep om folk som raskt knytter følelsesmessige bånd til andre. Mye forskning har vært gjort på personer som hurtig knytter seksuelle bånd til andre, men emofili beskriver noe annet, nemlig de som raskt og ofte knytter sterke følelsesmessige bånd til andre, sier hun ifølge VG.

I to tester der hun i den ene testen sjekket om folk scoret høyt på emofili, og i den andre ba disse personene fylle ut en personlighetstest slik de ønsket at den perfekte partneren ville ha fylt den ut, viste det seg at  personene som skåret høyt på emofili hadde en drømmepartner som skåret høyt på psykopati, narsissisme og machiavellisme.

– I våre to studier fant vi at emofili er sterkt knyttet til det å ha en sterk tiltrekning til personer som scorer høyt på personlighetstrekk innenfor «den mørke triaden», sier Lechuga.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com