Hjem Hage Har du disse sneglene i hagen? Ikke drep dem – De spiser brunsneglen

Har du disse sneglene i hagen? Ikke drep dem – De spiser brunsneglen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Leopardsneglen blir ofte forvekslet med den fryktede brunsneglen. Men sannheten er at boakjølsnegl, som den også kalles, kan være en av hagens beste hjelpere.

Leopardsneglen er lett gjenkjennelig med sin grå farge og de mange mørke flekkene og strekene på kroppen. Denne store og slanke sneglen kan bli opptil 20 cm lang, selv om den vanligvis måler mellom 10 og 15 cm. Den er nattaktiv og holder seg skjult på fuktige steder i løpet av dagen.

En verdifull alliert mot skadedyr

I motsetning til brunsneglen, som forårsaker store skader på hagevekster, er leopardsneglen en nyttig skapning. Den spiser dødt plantemateriale og andre sneglers egg, og bidrar dermed til å holde bestanden av skadelige snegler nede. Sneglene i hagen spiller generelt en viktig rolle ved å bryte ned organisk materiale, som planterester, døde dyr, ekskrementer, alger og sopp.

leopardsnegle
Leopardsneglen er bra for hagen din. Foto: Canva

– Der hvor det finnes en viss bestand av leopardsnegl, ser vi at denne jager vekk og dreper brunskogsneglen. Dette er rovdyr, og de er ikke gode naboer, forklarer zoolog og universitetslektor Petter Bøckman ved Naturhistorisk museum i Oslo til Fosna-Folket.

Han legger til:

– Leopardsneglen er din venn. Har du denne i hagen så er det godt nytt.

Slik skiller du snegleeggene

Mange hageeiere forsøker å redusere antallet brunsnegler ved å fjerne snegleegg. Det er imidlertid viktig å kunne skille mellom eggene fra brunsnegler og leopardsneglen. Brunsneglens egg er hvite og ugjennomsiktige, mens leopardsneglens egg er klare og geleaktige. Ved å være oppmerksom på dette, kan du unngå å ødelegge eggene til de nyttige leopardsneglene.

  1. felle til brunsnegl
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com