Hjem Nyheter Har du fått melding om tilbakebetaling på skatten? Det kan være svindel. Nå advarer Skatteetaten

Har du fått melding om tilbakebetaling på skatten? Det kan være svindel. Nå advarer Skatteetaten

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Det er tid for skattepengeoppgjøret. Noen har fått igjen, andre skal betale, og noen går i null. Og like sikkert som oppgjørets time – kommer svindelforsøkene, for alle steder det er penger involvert kan du være sikker på noen uærlige sjeler vil gjøre sitt ytterste for å få sin del av kaken – selv om det er aldri så mye uberettiget.

Mange opplever derfor i disse dager å få enten en epost eller en sms som utgir seg for å være fra Skatteetaten, med løfte om at dersom man bare taster inn noen enkle personopplysninger, ja da vil pengene rulle inn på konto. Så enkelt er det dessverre ikke, men like fullt går en rekke personer på denne bløffen hvert eneste år, og svindlerne kan innkassere lette penger de ikke har rett til.

Selve svindelen går ganske enkelt ut på at man som sagt mottar en e-post eller en sms fra det som tilsynelatende er Skatteetaten som forteller man har et visst beløp til gode. I dette eksempelet er beløpet 6.200 kroner, og det er jo en grei sum å få med seg. Alt man behøver å gjøre er å trykke på en lenke i e-posten eller sms’en, fylle inn noen tilsynelatende uskyldige personopplysninger, og vips, penger på konto.

Problemet er at det er ikke Skatteetaten som står bak, men svindlere, og når man har tastet inn opplysningene har de all den informasjon de trenger for å tømme kontoen din.

Slik kan svindelen se ut 

Nå går Skatteetaten ut og advarer mot denne type svindel, og forteller at de aldri vil be om denne form for opplysninger hverken via e-post eller sms. Skulle man være uheldig og allerede har gått på denne svindelen oppfordres man til å umiddelbart stenge det kortet man har benyttet da man tastet inn opplysningene, og eventuelt ta kontakt med banken sin for videre hjelp.

Man kan også videresende meldingen man har mottatt til phishing@skatteetaten.no, så de kan få en oversikt over utbredelsen. Som regel avslører svindlerne seg på dårlig oversatt norsk, og man kan som oftest se hvilken avsenderadresse som er benyttet.

Del denne artikkelen til så mange som mulig for å forebygge svindlernes muligheter i fremtiden!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com