Hører du til dem som har fått en sms om uavhentet pakke fra Elkjøp de siste dagene? Slett den – den er sannsynligvis et forsøk på svindel.

Man avslører svindelforsøket på at avsenderen er «Poste», noe som til forveksling kan ligne på «Posten», og det er brukt «UPS» som en del av referansen. Alt tilsynelatende ganske legitimt, men det er det ikke. Og nå går Elkjøp selv ut og advarer mot svindelen.

Foto: Elkjøp/Trygve Hillesland

– Det eksploderte for to dager siden, sier Øystein Schmidt, nordisk kommunikasjonssjef i Elkjøp, til VG i et intervju.

Så langt er Elkjøp kontaktet av nærmere 10 000 bekymrede kunder, som ikke forstår hvorfor de har fått denne sms’en, og som har lurt på om det er noe i det.

Foto: Elkjøp/Joakim Mangen

Slik svindles du

Selve svindelen går ut på at hvis man trykker på lenken som ligger i sms’en blir man overført til en side som ber om, i utgangspunktet, helt elementære opplysninger. Men et eller annet sted underveis i inntastingen bes det om en bekreftelse på hvem du er, og det er her svindlerne tilegner seg enten kontonummer eller kredittkortnummer, eller man må bekrefte noe som medfører at man binder seg mot dyre abonnementsløsninger det er tilnærmet umulig å komme seg ut av.

Løsningen på å komme seg ut av disse abonnementene er å kontakte banken og sperre kortene – i verste fall også kontoen. Elkjøp har selvfølgelig anmeldt svindelen, og det anbefales at alle som har mottatt sms’en også gjør det.

Tidligere var det lett å avsløre disse svindelforsøkene da de ofte var skrevet på dårlig oversatt norsk, men mye tyder nå på at svindlerne har forbindelser med norsktalende da språket er betraktelig bedre.

Del gjerne artikkelen så flere blir oppmerksomme på disse utspekulerte svindelforsøkene.

Loading…