lørdag, januar 25, 2020
Viralt Har du hørt isen synge en kald vinternatt? lytt...

Har du hørt isen synge en kald vinternatt? lytt til dette vakre klippet

-

Har du hørt hvordan isen synger til deg en kald vinterdag eller natt? Bloggeren Jonna Jinton har forklart dette vakre fenomenet i en film som spres raskt over hele verden.

For ni år siden, ga den svenske bloggeren Jonna Jinton, på 30 år, opp det urbane storbylivet i Gøteborg og hoppet av sykepleierutdanningen sin. Hun bestemte seg for å følge sitt hjerte og flyttet til en liten by i Västernorrland. Her har hun funnet ut at det å lytte til isen er svært fascinerende.  Nå har Jonna lagt ut en video med isens sang.

Foto: YouTube

Lyden er svært fascinerende og mystisk, Som om det skulle være noe underjordisk, eller en hval som synger. Når den svenske bloggeren forklarer fenomenet på sin populære youtubekanal, får hun kommentarer fra hele verden.

– Det er min absolutte favorittlyd, som har fascinert meg i mange år, men jeg
hadde aldri hørt om det før jeg flyttet til denne ensomme plassen ved sjøen,
forteller Jonna.

Isen sprekker

Det sies at grunnen til at isen «snakker» er at det oppstår spenninger i den, men
når Jonna forklarer, blir det lett å forstå: – Når isen blir tykkere blir det skapt spenninger som øker fram til isen sprekker. Når sprekkene spres over isen, skapes det sterke vibrasjoner og lyd som kan høres milevis unna. Det er bare å ta seg tid til å høre etter.

Spenningene skapes også på våren, når isen blir tynnere. Under kan du se det vakre klippet av Jonna Jinton som lytter etter bevegelsene i isen.

Kanskje du og skal ta deg tid til å lytte til isen?

Se det vakre klippet her:

LES OGSÅ: Magnus syntes solen så fin ut og tok et bilde – viste seg å være et helt nytt fenomen

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Cocker spanielen Winnie tar nettet med storm. Har øyne som en Disney-prinsesse

Lille Winnie er bare tre måneder gammel, men har allerede over 230.000 følgere på Instagram og over 2 millioner likes på Tiktok. Og det...

Matilda (3) ble funnet etter 24 timer. Da hadde hunden hennes vært ved hennes side hele tiden

Tre år gamle Matilda forsvant fra hjemmet sitt i Australia onsdag ettermiddag forrige uke. Det hadde vært kraftig regnvær og store flommer i området,...

Ingen ville adoptere den rare huskyen. Men etter fire år fant hun endelig en familie som ville ha henne

I fire år har eierne ved hundehjemmet prøvd å finne en familie til huskyen Jubilee. Men ingen ville ha henne på grunn av hennes...