Hjem Nyheter Har du sett Christoffer (30)? Savnet i snart to uker

Har du sett Christoffer (30)? Savnet i snart to uker

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Christoffer Ordahl (30) fra Risør har nå vært savnet i snart to uker etter at han forsvant på en fjelltur i Stryn. Selv etter omfattende søk de første dagene, og mindre søk de siste dagene, har det ikke blitt funnet noen spor etter ham.

Sporingsdata fra Christoffers telefon viser at den gikk tom for strøm klokka 17.57 fredag 10. mai. Den siste posisjonen var ved fjellet Staurinibba nær Loen, og dataene indikerer at han brukte telefonen til å navigere. Søkene på telefonen inkluderte værmeldinger og stier han fulgte.

Vidar Stavik, politiets innsatsleder, forteller at Christoffer muligens kan ha beveget seg mot Rakssetra, et område han hadde snakket med familien om å besøke.

Ulendt og krevende terreng

Terrenget rundt Staurinibba beskrives som svært ulendt og krevende, spesielt utenfor stiene. Store mannskaper fra Røde Kors, Sivilforsvaret, Norske redningshunder og politiet har deltatt i søkene, men til tross for en enorm innsats har ingen spor blitt funnet.

Christoffer Ordahl
Christoffer Ordahl har vært savnet i over en uke. Foto: Privat

Redningsaksjonen formelt avsluttet

Redningsaksjonen ble formelt avsluttet før helgen, en uke etter at siste livstegn ble registrert. Stavik sier at vurderingen var at det ikke er mulig å overleve ute i fjellet så lenge, men de utelukker ikke muligheten for at Christoffer kan ha kommet seg ut av området.

– Vi har søkt over et veldig stort område, på potensielle plasser der han kan ha gått, men dessverre uten å finne noe, sier Vidar Stavik, til Dagbladet.

Planer om nye søk

Selv om politiet ikke har planlagt nye søk denne uken, håper de å kunne fortsette søkene til helgen med bistand fra Røde Kors. Politiet oppfordrer folk som har vært i området, spesielt rundt Rakssetra, om å melde fra dersom de har sett noe som kan være relevant.

Familien håper på det beste Søsteren Julie Ordahl sier til Fjordingen at Rakssetra var et av stedene Christoffer hadde pratet med familien om at han ville besøke. Familien lever i håpet om at nye søk vil gi dem svar.

På Facebook skriver Julie:

«Nå har Dagbladet delt bilder av Christoffer med klærne vi vet han var iført Fredag 10. Mai da han var på Fjelltur i Stryn.

Christoffer Ordahl
Christoffer Ordahl er savnet. Foto: Privat

Stryn er en plass med mange gjennomreisende, både Norske og utenlandske, og vi håper så mange som mulig vil få med seg dette, i håp om at noen kan sitte på opplysninger/observasjoner.

Håper dette blir delt rundt i håp om at sjangsen øker på å få vår kjære Christoffer hjem ❤️ Han er så viktig for så mange, ikke minst de 4 onkelbarna som sitter hjemme og mangler superhelten sin. Han betyr alt.

Leteaksjonen vil fortsette i morgen i fjellet i Stryn.

Ring politiets telefon 02800 ved tips❤️«

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com