Hjem Viralt Har du sett den spektakulære brøytingen av Trollstigen?

Har du sett den spektakulære brøytingen av Trollstigen?

Selv om mange gleder seg til snø og kulde slipper taket er det noen som må beregne å bakse med snøen til våren nesten er ferdig.

I fjor tok en video filmet av dronepilot Jo William Boman fra Ålesund av på Youtube. Den 3. mai filmet han fjorårets snømåking av turistveien Trollstigen.

Filmen ble raskt populær, langt utenfor Norges grenser.

– Den store interessen kommer nok av det storflotte landskapet, kombinert med strålende vær. Den viser brøytemannskapet i aksjon på Norges kanskje mest kjente fjellovergang. Det er ekstra artig å få internasjonal oppmerksomhet for det jeg lager, sa Boman til Dagbladet.

Pressesjef i Statens Vegvesen, Kjell Bjørn Vinje, skryter av maskinførerne som må ha stor kunnskap for å brøyte slike områder.

– Det krever dyktige maskinførere da snøen noen steder kan være like hard som stein, mens den andre steder er løs. Det krever kunnskap og erfaring å forestå denne type høyfjellsbrøyting, forteller han til Dagbladet

Se den spektakulære videoen nedenfor og del den gjerne videre for å vise hva vårt flotte land har å by på! 

[mashvideo]

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com