Hjem Viralt Avslørt: Har du spist knekkebrødet «feil vei»? Dette er oppsiden

Avslørt: Har du spist knekkebrødet «feil vei»? Dette er oppsiden

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Smører du på knekkebrødet på den siden med hullene – eller den flate? Wasa avslører hvilken side som er opp – og det er trolig mange som har spist knekkebrødet «feil vei».

Noen mener hardnakket at man skal smøre på den hullete siden – mens andre mener det er åpenbart at det er den flate siden som skal vende opp. For det er jo det enkleste?

Kiwi har forhørt seg med knekkebrødprodusenten Wasa. Og svaret de kommer med vil nok overraske mange som sverger til den praktiske løsningen:

Et ferdigstekt knekkebrød har den flate siden ned mot bakeplaten. Den hullete siden vender opp – og er altså teoretisk sett er opp på knekkebrødet. 

knekkebrød
Det er meningen at den hullete siden på knekkebrødet skal vende opp. Foto: Canva

– Hos Wasa sier man at knekkebrødet har en hverdagsside og en helgeside. På hverdagene er det kanskje greit å smøre et tynt lag på den flate siden. Når helgen kommer, og du vil kose deg litt ekstra, kan du imidlertid gjerne smøre tykkere på og la den den hullete siden vende opp, forklarer produktsjef i Wasa Norge, Kim Hang Cao, til Kiwi.

Og om du er en av mange som har pleid å smøre på hverdagssiden, så er det kanskje ikke den eneste matbiten du har spist opp/ned. Kommentarfeltet gikk nemlig varmt da vi for noen år siden skrev om Jaffa Cakes, som er en annen ting svært mange har spist «feil vei».

De sjokoladekledde kjeksene med appelsinfyll er kjente og kjære i store deler av verden. Debatten om Jaffa Cakes er kjeks eller kaker har pågått blant søtmomser i flere år. Og enda en ting å u-enes om er hvilken side som er opp og hvilken side er ned.

Og svaret forbløffer mange. Den overraskende forklaringen ble bekreftet av en mann som bare er kjent som David i en diskusjon på Facebook-gruppen «Family Lockdown Tips and Ideas». Han påstår han har forhørt seg med produsenten av de populære kakene og ha delt skjermbildet av dialogen. 

– Våre Jaffa Cakes går gjennom et reservoir av sjokolade, så sjokoladesiden skal være ned, svarer Jaffa Cakes-produsenten i meldingen som sjokkerte mange fans.  

  1. kvinne
Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com