Forsiden Helse Har du stiv nakke og skuldre? Øvelser med en tennisball kan hjelpe...

Har du stiv nakke og skuldre? Øvelser med en tennisball kan hjelpe deg

Er du en av de mange sliter med stiv nakke og stive skuldre? Da er du nok kjent med at det verker, du får hodepine, blir trettere og irritabel.

Det er slitsomt å ha vondt. I følge Jill Miller som er forfatter av The Roll Model og grunder av Yoga Tune Up kommer smertene og stivheten fra hendene dine.

Forfatteren forklarer at alt vi gjør i hverdagen gjør vi med hendene. Dette henger sammen med nakken og skuldrene dine siden alle gjøremål skaper spenninger i hendene som igjen flytter seg til nakke og skuldre.

Jill Miller har vært gjest  på Oprah Winfrey show hvor hun fortalte om hvordan du selv kan gjøre et lite triks for å få mindre smerter.

I følge Jill er metoden prøvd ut av mange mennesker med gode resultater. Det eneste du trenger er deg selv og tennisball og du kan gjøre øvelsen flere ganger i uken.

LES OGSÅ
Sover du mer enn 8 timer om natten? I følge forskning er det lite lurt
LES OGSÅ
Hun hevder å ha kurert kreft i 1951 - Her er dietten som skal ta knekken på sykdommen

Sliter du med stiv nakke?
Foto: YouTube

Slik gjør du:

Plasser tennisballen på en flate, for eksempel et bord eller på gulvet.

Deretter holder du hånden over tennisballen og presser den ned med håndflaten. Du skal treffe det kryssningspunktet der tommelen møter resten av hånden.

Så skal du rulle hånden over krysset i hånden din. Dette vil nok gjøre litt vondt. Etter at du har gjort dette noen ganger skal du presse ballen hardt ned mot overflaten i ca. ett minutt.

Deretter skal du strekke begge hendene i været. Du vil nok merke at hånden du gjorde øvelsen med vil gå høyere i luften enn den andre hånden.

Har du mye vondt bør du selvsagt oppsøke lege. Men lindrende tips kan absolutt være verdt et forsøk 🙂

I denne videoen kan du få en nærmere forklaring på øvelsen av Jill. 

Christine Ertesvåg
Christine har skrevet artikler for Sosialnytt siden 2016. Skribent som er utdannet lærer og som alltid er på utkikk etter engasjerende historiene.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet