Er du en av de mange sliter med stiv nakke og stive skuldre? Da er du nok kjent med at det verker, du får hodepine, blir trettere og irritabel.

Det er slitsomt å ha vondt. I følge Jill Miller som er forfatter av The Roll Model og grunder av Yoga Tune Up kommer smertene og stivheten fra hendene dine.

Forfatteren forklarer at alt vi gjør i hverdagen gjør vi med hendene. Dette henger sammen med nakken og skuldrene dine siden alle gjøremål skaper spenninger i hendene som igjen flytter seg til nakke og skuldre.

Jill Miller har vært gjest  på Oprah Winfrey show hvor hun fortalte om hvordan du selv kan gjøre et lite triks for å få mindre smerter.

I følge Jill er metoden prøvd ut av mange mennesker med gode resultater. Det eneste du trenger er deg selv og tennisball og du kan gjøre øvelsen flere ganger i uken.

Foto: YouTube

Slik gjør du:

Plasser tennisballen på en flate, for eksempel et bord eller på gulvet.

Deretter holder du hånden over tennisballen og presser den ned med håndflaten. Du skal treffe det kryssningspunktet der tommelen møter resten av hånden.

Så skal du rulle hånden over krysset i hånden din. Dette vil nok gjøre litt vondt. Etter at du har gjort dette noen ganger skal du presse ballen hardt ned mot overflaten i ca. ett minutt.

Deretter skal du strekke begge hendene i været. Du vil nok merke at hånden du gjorde øvelsen med vil gå høyere i luften enn den andre hånden.

Har du mye vondt bør du selvsagt oppsøke lege. Men lindrende tips kan absolutt være verdt et forsøk 🙂

I denne videoen kan du få en nærmere forklaring på øvelsen av Jill. 

Loading…