Forsiden Nyttig Har sommeren medført maur i huset ditt? Med disse 3 enkle triksene...

Har sommeren medført maur i huset ditt? Med disse 3 enkle triksene bekjemper du dem

Sommeren i Norge har vært fantastisk, men med den også uhorvelige mengder med insekter. Heldigvis, kan man vel si, for selv om de er aldri så plagsomme har de faktisk mange viktige funksjoner i naturen.

Men det er ikke alltid ensbetydende med at man ønsker å få dem hverken innendørs eller alt for tett innpå livet, spesielt ikke maur, som i tillegg til å være uønsket faktisk også kan gjøre store skader på blant annet boliger og hytter hvis de slår seg til innendørs i dem.

Man kan selvfølgelig velge å kontakte en skadedyrbekjemper, men det kan være en forholdsvis dyr fornøyelse. Da er det bedre å prøve disse tre rådene først, for overraskende nok er de nemlig svært så effektive.

Maur har en ekstremt godt utviklet luktesans, så første skritt på veien til et maurfritt hjem er å sørge for at det ikke ligger matrester hverken på bord eller gulv og frister dem til å komme innendørs. Støvsug eller fei opp etter hvert måltid – spesielt hvis det har stått søtsaker på menyen.

Det samme gjelder tomme brusflasker og saftglass, dersom disse har inneholdt noe sukkerholdig. Disse kan med fordel skylles før de ryddes unna.

Slik bekjemper du maur på en miljøvennlig og effektiv måte:

Maur hater lukten av kanel. Derfor er også kanel et effektiv middel til å både bekjempe og forebygge invasjon av maur innendørs. Dessuten er det uskadelig for miljøet, og det er helt ufarlig å håndtere.

Foto: Flickr/TheoCrazzalaro

Dette trenger du:

 • ½ teskje kanelolje
 • 1 kopp vann
 • Bomullsdotter
 • Kanelstenger eller kanelpulver

Dette gjør du:

Bland kaneloljen med vannet.

LES OGSÅ
Slik skal sushien egentlig spises - de fleste gjør det helt feil

Dypp en bomullsdott i blandingen og tørk over steder du har sett maur. Kan med fordel gjentas inntil mauren er borte. Strø gjerne litt kanelpulver eller legg kanelstenger utsatte steder, så får du en langtidsvarende effekt. Gjerne nær dører og vinduer.

LES OGSÅ
Setter du også melkekartongen feil i kjøleskapet?

LES OGSÅ: Unngå insektplager resten av sommeren – dette enkle trikser holder insektene på avstand!

Eddik

Et annet svært effektivt middel mot maur er eddik. På samme måte som med kanel har eddik en lukt de ikke liker, og som bidrar til å holde de små krypene på avstand.

Foto: Pixabay

Dette trenger du:

 • Eddik
 • Vann
 • Eterisk sitronolje
 • En sprayflaske

Dette gjør du:

Bland like deler eddik og vann i sprayflasken.

Tilsett noen dråper eterisk sitronolje.

Ryst godt, og spray rundt de stedene du har sett maur. Gjenta inntil du ikke ser flere.

Hvis ingen av de nevnte metodene virker, og du føler du må gå hardere til verks, er cayennepepper et alternativ. Ulempen er at denne ikke bare holder dem unna, den tar faktisk livet av dem, men hvis det er det som skal til så er dette fremgangsmåten.

Dette trenger du:

 • En gryte
 • Vann
 • Cayennepepper

Dette gjør du:

Kok en stor gryte med vann og bland i en god porsjon cayennepepper. Denne blandingen tømmer du alle de steder du kan se det er maur. Under lister og fliser i hagen er typiske steder de holder til.

Se også videoen nedenfor, for flere tips om hvordan du kan bekjempe maur i nærmiljøet ditt.

Del gjerne disse tipsene så også andre kan få nytte av dem.

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Supertriks – Derfor skal du spraye eddik rundt vinduene

Sommeren er over oss for fullt og med sommer og varme kommer også diverse småkryp inn i hjemmene våre. Det er varmt ute, og hva...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet