fredag, oktober 2, 2020

Harald Eia og samboeren forteller den sterke historien om sønnen som mistet livet

Mest lest nå

I 2019 opplevde Harald Eia og Nadina Bouhlou alle foreldres mareritt. Nå forteller de om den store sorgen i en ny podkast.

I den nye podkasten til NRK, «Tobias», åpner de opp om sønnen som ble født med en arvelig sykdom. De forteller om månedene hvor de klamret seg til håpet, og om tiden etter.

Seks uker før termin ble sønnen tatt med keisersnitt da det oppsto komplikasjoner.


Harald og Nadina ga han navnet Tobias. Babyen ble lagt i respirator da han ikke pustet på egenhånd, og måtte gjennom flere operasjoner. Etter to måneder bestemte legene at det var nok, behandlingen ble avsluttet og den lille gutten døde.

Nå håper foreldrene at det å fortelle historien kan være til hjelp for andre, samtidig som det er godt å snakke om Tobias.

– Jeg er veldig stolt av Tobias. Han var fantastisk! Det var så få som ble kjent med ham, derfor føles det fint å fortelle om ham, forteller Bouhlou til NRK.

Samtidig forteller hun i podkasten at hun vanligvis ikke prater åpent om så personlige ting.

Folk som kjenner meg, vet at jeg er en ganske privat person. Å snakke om dette, så åpent og inngående, er ikke noe jeg trodde jeg ville gjøre, sier Bouhlou. Men i podkasten poengterer hun også at historien deres kan være til hjelp for andre.

– Kanskje det er noen som går gjennom noe av det samme, akkurat nå. Noen som tenker at de aldri vil bli glade igjen. Men det kan skje, man kan bli glad igjen, sier Bouhlou.

Aldri feil å bry seg

Når noen man kjenner gjennomgår en tragedie har vi vel alle kjent på den følelsen hvor vi er usikker på hvor mye kontakt vi skal ta. Er det for tidlig? Kan man snakke om det? Hva om jeg sier noe feil? Slike tanker og uro er ikke uvanlig for de som er rundt personer som opplever en tragedie, men Harald Eia poengterer i podkasten at noe av det viktigste man kan gjøre faktisk er å vise at man bryr seg. Det er aldri feil.

– Det er så lett å trekke seg litt tilbake. Man vet ikke helt hva man skal si, man blir ubekvem og tenker at de som er midt i tragedien har nok med sitt. Men det er aldri feil å sende en SMS, eller å spørre hvordan det går. En hilsen på døra, en melding, en klem, ikke noe av det er feil, sier Eia i podkasten.

Del gjerne artikkelen videre – kanskje kan noen ha godt av å lese budskapet til Eia og Bouhlou.

Hele podkasten kan du høre på NRK Radio.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter