in

Harry og William skal ikke gå sammen bak bestefarens kiste

Det allerede anstrengte forholdet mellom de to prinsene Harry og William ble ikke bedre etter skandaleintervjuet prins Harry og hans kone hertuginne Meghan ga til Oprah Winfrey i mars.

Mens de to prinsens gikk side om side etter prinsesse Dianas kiste i 1997, vil de følge bestefarens kiste med fetteren Peter Phillips mellom seg på lørdag.


Daily Mail skriver at noen tolker dette som en forsømt mulighet for de to brødrene til å forsones. Andre igjen mener at dette er etter brødrenes eget ønske. Hoffet forsøker imidlertid å avdramatisere den spesielle ordningen.

– Dette er en begravelse og skal ikke trekkes inn i noe som kan oppfattes som et drama. Det er enighet omkring arrangementet som reflekterer Dronningens ønsker, uttaler en kilde ved Buckingham Palace som avisen har snakket med.

Kongebiografen Hugo Vickers mener derimot at valget av Peter Phillips, som er dronningens eldste barnebarn og sønnen til prinsesse Anne, er valgt nettopp for å hjelpe de to prinsene til å finne tilbake til hverandre. Peter Phillips var en viktig støtte for de to guttene da Diana døde.

Når prins Harry nå besøker hjemlandet er det første gang siden mars i fjor. Han gikk imidlertid rett i karantene da han landet søndag, og skal ifølge VG fly rett tilbake til USA etter begravelsen.

Under begravelsen er det videre klart at dronningen kommer til å sitte sosialt distansert fra øvrig familie. Hun vil ha på seg munnbind, og følger kisten til ektemannen gjennom 73 år i en Bentley.

På grunn av restriksjoner i forbindelse med pandemien vil det kun være 30 gjester.

Gjestene skal gå to og to bak kisten. Først kommer prins Charles og prinsesse Anne. Deretter følger prins Andrew og prins Edward. Bak dem kommer prins William og Peter Phillips. De blir etterfulgt av prinsesse Margarets eldste sønn, David Armstrong-Jones, jarlen av Snowdon som går sammen med prins Harry.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Öde Spildo Nerdrum

Öde Nerdrum med kryptisk beskjed etter nominasjonen til «Årets deltaker»

Hunden, Tilly, ble født med kort ryggrad. Hun aner ikke at hun er annerledes!