Hjem Historier fra livet Heather (29) hold på å dø av overvekt. Så gikk hun ned 104 kilo. Se bildene!

Heather (29) hold på å dø av overvekt. Så gikk hun ned 104 kilo. Se bildene!

«Åh Gud, jeg skal dø. Jeg er for ung til å dø», tenkte Heather Eordanis Oset da hun lå på sykehuset med sterke brystsmerter. Da veide hun 161 kilo. Der og da bestemte Heather seg for at hun måtte ned i vekt.

Fra før av, slet Heather med søvnapne og tegn på diabetes 2. Heather jobber som frisør, og en dag på jobben fikk hun plutselig kraftige brystsmerter. Hun oppsøkte legevakten, og fikk seg en vekker. Legene kunne ikke med sikkerhet si hva brystsmertene hennes skyldes, men de trodde det kom av en hormonell ubalanse på grunn av hennes overvekt.

Foto: Alexa Nahas

Spiste for å trøste seg selv

«Jeg følte at jeg hadde nådd bunnen. Jeg sa hele tiden: «Åh Gud, jeg skal dø» og «Jeg er for ung til å dø», skriver Heather på nettsiden Love What Matters.

Heather har hatt problemer med mat og vekten sin helt siden hun var liten. Heathers far var voldelig, og hver gang hun følte seg redd eller trist, spiste hun for å trøste seg selv.

«Jeg tror det var en måte å sloss på, fordi jeg kunne ikke sloss fysisk. Jeg sa det ikke til noen. Jeg skammet meg, så jeg skjulte mine følelser og fortsatte med det i årenes løp», skriver hun.

Foto: Privat

Gikk ned 104 kilo på 18 måneder

Rett etter besøket på sykehuset, kontaktet Heather en lege for å undersøke mulighetene for å få utført en såkalt fedmeoperasjon. Og i begynnelsen av 2017 ble hun operert.

Etter bare 18 måneder, hadde hun gått ned 104 kilo. Hun har ikke lenger søvnapne, og tegnene på diabetes 2 er borte. Nå drømmer Heather om å stifte familie.

«Jeg håper jeg kan inspirere andre, og fortelle dem at de ikke er alene. Det umulige er mulig, selv om det kan ta lang tid», skriver Heather.

Foto: Privat

Vi heier på Heather. For en fantastisk inspirasjon hun er. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com