Hjem Fremhevet Hedda Kises tøffe tid: Legen sa det var stress – helt til hun ble hastet inn på operasjonssalen

Hedda Kises tøffe tid: Legen sa det var stress – helt til hun ble hastet inn på operasjonssalen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Den populære programlederen Hedda Kise opplevde et mareritt. Hun hadde uforklarlige symptomer som ikke ble tatt på alvor, før det bar rett inn på operasjonssalen.

– Jeg trodde jeg holdt på å bli gal. Legen sa jo at det ikke feilte meg noe, mens jeg følte at jeg når som helst kunne få slag og falle om, sier Hedda Kise til ukebladet Hjemmet.

Den populære programlederen mange husker fra God morgen Norge har ledet mer enn 10 ulike programserier på NRK og TV2 de siste 20 årene.

Hun kom til legen med hodepine og ubalanse, og var i perioder svimmel og kvalm. Legen mente det var stress. Plutselig klarer hun ikke gripe om kaffekoppen. Legen mente fortsatt det var stress, eller muligens svangerskapsdepresjon etter tvillingfødselen året før.

Det var langt skumlere enn som så, og Hedda kjente seg hverken stresset eller deprimert.

Hjernesvulst

En dag skjønner hun ikke hva folk sier – da blir hun virkelig redd:

– Jeg hører at de snakker norsk, men det kunne like gjerne vært japansk. En annen dag går armen min opp i luften av seg selv mens jeg sitter rolig ved bordet. Jeg googler meg frem til at jeg muligens kan ha MS, forteller Hedda til Hjemmet.

Hun krever MR. Det får hun, selv om det blir ymtet frempå at hun er blitt hypokonder.

Ti dager etter undersøkelsen blir hun hastet rett inn på Rikshospitalet hvor beskjeden venter: Hun har hjernesvulst som må opereres med en gang.

Etter operasjonen starter en lang og slitsom opptrening. 34 år gammel tålte Hedda verken lyd eller lys, hadde dårlig motorikk og hukomm­else som en olding.

Hun tilbake som programleder, men før hun kom tilbake som deltager i TV 2-programmet «Sofa» har det vært en god stund siden vi har sett henne på skjermen: I dag jobber nemlig Hedda som kunstner og foredragsholder. Budskapet i foredragene hennes er at vi må være modige og tålmodig følge drømmene våre selv når sykdom og motstand dukker opp.

– Jeg skulle veldig gjerne vært sykdommen foruten, særlig med tanke på hva barna mine måtte igjennom av savn og redsel for mamma. Men sykdommen har gitt meg et dypere forhold til livet, og jeg har mer å bidra med nå enn før, sier Hedda til Hjemmet.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com