Hjem Kjendisnytt Hipp Hurra: Hege Schøyen fyller 67 år i dag – Dette er hennes ærlige ord etter 40 år med ektemannen

Hipp Hurra: Hege Schøyen fyller 67 år i dag – Dette er hennes ærlige ord etter 40 år med ektemannen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hege Schøyen har vært en folkekjær artist og skuespiller i Norge helt siden 80-tallet. På privaten har hun vært sammen med Arild Andersen i over 40 år.

Hun er utdannet ved Norges Musikkhøgskole med sang som hovedfag. Schøyen startet sin karriere som korist før hun debuterte på scenen i 1982 med stykket «Med floss på katta» på Chat Noir. Hennes store gjennombrudd kom i 1986 med monologen «Stælken Gundersen». Schøyen har arbeidet med mange kjente navn på revyscenen, som Vazelina Bilopphøggers og Dizzie Tunes, samt på TV med Øivind Blunck og Kjersti Holmen.

Svært mange husker nok Hege fra tiden da hun ble landskjent som karakteren Bitten i TV-serien «Blikkbåx» på NRK på slutten av 1980-tallet og tidlig på 1990-tallet. Schøyen har også hatt hovedrollen i filmen «Suffløsen» fra 1999, en rolle som innbrakte henne Filmkritikerprisen. Andre notable opptredener inkluderer programlederrollen i ungdomsprogrammet «Midt i smørøyet» på 90-tallet, samt medvirkning i flere filmer og teaterstykker.

Hege Schøyen som Bitten. Foto: NRK

På privat front er Schøyen datter av møbelhandler Erik Schøyen og fjernsyns- og filmregissør Eli Skolmen. Schøyen har mottatt flere priser og utmerkelser gjennom sin karriere, inkludert Leif Justers ærespris og Wenche Foss’ ærespris.

For tiden er Schøyen aktuell med forestillingen Evig ung på Chat Noir.

Den store kjærligheten

I et intervju med Hjemmet forteller nå Hege om den store kjærligheten i livet – ektemannen Arild Andersen. De giftet seg i 1991 og har to barn sammen. Hege forteller at Arild er hennes bestevenn, og sjelevenn.

– Vi liker å henge sammen. Jeg hadde hørt på musikken hans i mange år før jeg møtte han. Så slo humoren hans inn også, og da falt jeg pladask. Vi har likt syn på ganske mye.

Hege forteller videre at ektemannen har betydd alt. Selv om de har vært mye på reise begge to, har det også gjort at de har fått kjenner på følelsen av å savne hverandre.

– Absolutt alt. At jeg møtte min livsvenn og fikk den ­muligheten, er jo hele lykketreffet for meg. Et sted der jeg kunne falle til ro med en mann med så mye forståelse og med alt det jeg trengte og ønsket meg. Det å ha et stabilt privatliv med den ustabile ­jobben betyr alt, egentlig, sier hun i intervjuet med Hjemmet og fortsetter:

– Hele grunnmuren er forholdet mellom Arild og meg. Det er kjempegøy å være sammen med en du har så lang historie sammen med. Jeg er skils­missebarn selv og forsvarer virkelig skilsmisse. Har man det dårlig, så er det ingen grunn til å leve sammen. Men jeg føler at jeg har hatt flaks den andre veien.

Stolt av barna

Jakob, familiens sønn, har i stor grad fulgt i sin mors fotspor. På den annen side, har datteren Line tatt en helt annen retning i livet, en som er preget av hennes personlige ønsker og ambisjoner. Dette understreker et sentralt tema i familien: respekten for individuell frihet og selvbestemmelse.

Oppdragelsen som hun ga sine barn, har røtter i hennes egen oppvekst. Hun vektlegger frihet, selvstendighet, og evnen til å tenke selv og ta egne valg.

– Det kan godt hende at ­ungene mine ble bitte litt lei av at jeg sa ‘hva synes du selv’. Noen ganger ville de kanskje ha en fasit. Moren min har vært ekstremt god til å få oss til å føle at alle valg er våre egne, og hun støtter våre valg, forteller Hege.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com