in ,

Hege Schøyens siste uttalelse skaper engasjement

Hege Schøyen

Hege Schøyen (64) stilte opp i podkast. Der kom hun med en oppfordring som mange nå hyller på sosiale medier.

Det har vært mye snakk om annerledeshet og forskjeller den siste tiden. Mange har brukt juni til å hylle PRIDE og mangfoldet blant oss mennesker.

I helgen skapte en russegjeng oppmerksomhet da de overdøvet en markering av «Stopp islamiseringen av Norge». Russejentene parkerte russebussen like ved markeringen og overdøvet den med «barn av regnbuen» på full guffe over høyttalerne. Jentene gjorde det for å spre budskap om mangfold og inkludering.


– Vi er jo i mot alt det de står for, og vil vise at vi tar i mot alle uansett hvordan de er, sier russebussmedlem Linnea Johansen Lillegård (19) til Østlandets Blad som først omtalte saken.

Schøyens oppfordring

Hege Schøyen har vært en folkekjær artist og skuespiller i Norge helt siden 80-tallet. Men den siste tiden har man hørt mer om sønnen hennes, Jakob Schøyen Andersen, som nylig deltok på Kompani Lauritzen.

Men Schøyen er ikke helt borte fra rampelyset. Nå har hun deltatt i podkasten «Line snakker med noen» som Skuespiller Line Verndal driver. I siste episode har hun besøk av nettopp Schøyen. Og hun benytter anledningen til å gi et godt råd til oss alle:

«Det eneste vi vet om livet er at vi skal være her en stund, og vi skal være her samtidig med andre mennesker. Da er det jo veldig klokt å forsøke å forstå menneskene, og du bør ikke forstå bare de som er helt like deg selv, eller de som ligner på deg selv, tvert i mot.»

Videre er Hege Schøyen opptatt av at man bør forsøke å forstå dem som er annerledes enn oss selv.

«Det å forsøke å forstå folk som tenker annerledes, lever annerledes, det er jo endeløst og det er så interessant. Å finne ut de byggesteinene til hver enkelt… og vi kan bruke det i jobben vår, men det er ikke dermed sagt at vi er kyniske som bare høster, liksom, karaktertrekk, men det gir jo farge til det vi skal jobbe med, på en måte.»

I klippet nedenfor kan du høre intervjuet med Hege. Du må gjerne trykke på deleknappen om du ønsker å spre oppfordringen hennes.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Russejentene overdøvet SIAN med «Barn av regnbuen»

hund med solbriller

Det kan hende du misforstår hunden din helt når den gjør disse tingene