Hjem Meninger Heidi ble sjokkert da hun skulle amme på restaurant : – Jeg forstår det ærlig talt ikke

Heidi ble sjokkert da hun skulle amme på restaurant : – Jeg forstår det ærlig talt ikke

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

– Hvorfor er det slik at det fremdeles ikke er okay å amme på et offentlig sted?

Spørsmålet stilles av presserådgiver og firebarnsmor Heidi Hørlück Callesen i et innlegg på LinkedIn. (NB: Bruk avstemmingen nederst i artikkelen for å vise din mening)

I innlegget som har fått svært mange reaksjoner i nabolandet vårt Danmark, skriver Heidi:

«Kvinners brystvorter er forbudt på Instagram, og man skal fortsatt (helst) ikke amme offentlig.

Det er 14 år siden jeg fikk mitt første barn. Nå er vi på nummer fire. Mye har endret seg over et halvt århundre, men spørsmålet om amming i det offentlige rom er der fortsatt.

I alle fall ble jeg i sommer avvist på en helt vanlig restaurant i Odense, da jeg spurte om muligheten for å amme min nyfødte der. Det var av hensyn til de andre gjestene, lød svaret. Men restauranten var på det tidspunktet virkelig helt tom for mennesker. De møtte meg dog halvveis og foreslo at jeg kanskje kunne amme på toalettet, som ifølge dem var ‘virkelig rent og pent’…

LES OGSÅ: Restaurant med kraftig beskjed til foreldre: – La deres uforskammede barn bli igjen hjemme

Og siden da har jeg grublet litt over det. Private næringsdrivendes rett til selv å velge sine gjester/kunder kontra irritasjonen over at vi ikke har kommet lenger. At amming fortsatt er så ille sett noen steder, at man heller vil holde sin restaurant helt tom enn å ha en ammende mor som gjest. Jeg forstår det ærlig talt ikke helt.

Så mitt håp er litt at jeg med innlegget her kan starte en debatt. Få noen nyanser på banen. Var jeg bare uheldig eller er det fortsatt en utbredt holdning? Hvorfor vil man gjerne ha gjester med for eksempel dypt utringede topper eller støyende ettåringer på slep men ikke de som ammer diskret? Det vil jeg gjerne prøve å forstå.

Og når det er sagt – større var og er problemet selvfølgelig ikke. Vi fant jo bare et annet sted å spise lunsjen vår. Men det er noe prinsipielt i diskusjonen jeg er nysgjerrig på.

P.S.: Bildet er av en amming hjemme i privat kort tid etter fødselen. Når jeg ammer offentlig, er det mer tildekket. Og da har jeg ofte også gredd håret 😉

amming
Foto: Privat

Hva mener du? Er det greit å amme på restaurant?

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com