søndag, juli 25, 2021

Hele skoleklasser og barnehageavdelingen åpner opp

Mest lest nå

Enmetersregelen går vekk og fra 2. juni kan hele skoleklasser og barnehageavdelingen igjen være samlet.

Lav smittespredning gjør det forsvarlig at en hel avdeling i barnehagen og en hel skoleklasse kan samles igjen – til én såkalt kohort, sa helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) og kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) på onsdagens pressekonferanse ifølge NRK.

– I praksis betyr det at med dagens smittesituasjon kan en hel klasse være samlet i klasserommet uansett hvor stort klasserommet er, og flere kan få et fulltidstilbud, sa kunnskapsministeren ifølge statskanalen.


Trafikklysmodell

Melby sier at det vil innføres en «trafikklysmodell» for skolene i Norge. De nye tiltakene legger frem på fredag. Da innføres systemet med rødt, gult og grønt lys, der rødt signal tilsvarer dagens smitteverntiltak, gult tilsvarer at samfunnet delvis åpner opp, og grønt signal dersom det ikke er nødvendig med smitteverntiltak.

– Det nye systemet gjør det mulig å planlegge og forberede seg på ulike scenarioer, sier kunnskapsministeren ifølge NRK.

Ansatte i barnehager skal fortsatt unngå fysisk kontakt med hverandre men unngå store samlinger. På skolene skal man fortsatt unngå fysisk kontakt mellom personer, men hele klasser regnes som én kohort og kan delta i undervisning sammen.

Lite smittespredning gjør det forsvarlig at en hel avdeling i barnehagen og en hel skoleklasse kan være én kohort, opplyser regjeringen.

Ekspertutvalget anbefaler full gjenåpning

Det ble også kjent at Holden-utvalget, ekspertutvalget nedsatt av regjeringen for å vurdere de økonomiske konsekvensene av smitteverntiltakene, anbefaler full gjenåpning av skoler og barnehager, skriver NRK.

Ekspertutvalget konkluderer i sin rapport at redusert åpningstid i barnehager og skoler ikke har noen god smittervernseffekt. Samtidig er de samfunnsmissige kostnadene høye, skrives det i rapporten.

Helseminister Bent Høie informerte også om at de midlertidige endringene i helselovgivningen som ble innført tidligere i Koronakrisen, blir opphevet. Det vil si at besøksforbudet legges til side og helsetjenesten kan gå over i mer normal drift, sa Høie.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter