torsdag, mai 28, 2020

Helene Olafsen forteller om den dype depresjonen: – Jeg fant måter å skade meg selv på

Mest lest nå

I denne ukens episode av podcasten «Ida med hjertet i hånden», der Ida Fladen er programleder, avslører Helene Olafsen en side ved livet hun tidligere ikke har snakket så mye om.

Senkveld-programlederen forteller at hun gikk gjennom en tung depresjon i 2011. Det skriver Nettavisen.

– Det var som en stor, sort hund som var der og skygget for solen. Noen dager kunne den ta mer eller mindre plass, men den var der alltid. Jeg tillot ikke meg selv å være glad, og jeg tillot ikke meg selv å føle noe som helst. Jeg fant måter å skade meg selv på, forteller Helene.


Hun understreker at hun ikke skadet seg selv fysisk, men at det var mer på det psykiske planet.

Har fortsatt tunge dager

Selv om det er mange år siden Helenes depresjon var som verst, forteller hun at hun fortsatt har dager som er vanskelig.

– Det er tungt for Jørgen å dra meg opp på de dagene det er ekstra tungt, sier hun, og legger til at hun også fortsatt klandrer seg selv mye dersom ting går galt.

Helene forteller at ting har blitt bedre de siste årene, spesielt etter at hun møtte forloveden Jørgen Nilsen.

– Jeg har mer eller mindre kommet meg ut av det. Jørgen er svaret på det, sier hun.

Lærte mye

Helene er glad for at den mørkeste tiden er over. Likevel ville hun ikke ha vært de årene foruten.

– Jeg lærte veldig mye av det, og jeg er glad for at jeg har vært der nede. Nå kjenner jeg igjen tegnene og vet når jeg må skjerpe meg litt, sier hun.

Helene og Jørgen møttes da de danset sammen i «Skal vi Danse» i 2017. De ble kjærester, og etter ett år gikk Jørgen ned på kne og fridde. Nylig ble de foreldre for første gang til lille Louie.

Ble nettopp mamma 

Det er bare to uker siden Senkveld-programlederen ble mamma til lille Louie. Å få barn når hele verden står midt i en kjempestor krise, kan ha sine utfordringer.

Både Helene Olafsen og den stolte pappaen Jørgen Nilsen la ut bilder av den nyfødte på Instagram da Louie kom til verden.

«Guttene mine. Lille Louie kom til slutt – 15.03.2020. Han er helt perfekt i en uperfekt tid. Tusen takk for all hjelp og støtte ved Ullevål sykehus, og takk for alle meldinger som allerede har kommet inn til vår lille familie«, skrev Helene.

Nå delte hun nylig en ny oppdatering om mammalivet:

«De to siste ukene har vært de fineste i livet, selv om verden er bakvendtland. Jeg kunne selvfølgelig ønske at Louie lærte lukten av farmor å kjenne før lukten av antibac, men vi er tross alt heldige som har hverandre. Håper det går bra med dere, og håper vi snart kommer ut på den andre siden litt bedre enn vi var før. Og takk igjen for overveldende mange hyggelige meldinger og fine ord.»

Får ikke mye besøk

Det har vært en spesiell tid for det nybakte foreldreparet. Helene forteller at det ikke er mange som har fått hilse på den lille gutten ennå.

– Vi prøver å ikke ha besøk, det er kun foreldrene våre som har fått hilse på Louie, men på avstand, sier Helene til TV 2.

– Det er trist, så vi er mye på FaceTime. Likevel er vi nok noen av de som er minst berørt, vi hadde vært mye hjemme uansett, men det er trist å ikke hilse på for eksempel besteforeldre, sier hun videre.

En ny hverdag

Til God kveld Norge, forteller Helene at hverdagen har blitt helt annerledes etter at lille Louie gjorde sin ankomst.

– Hverdagen har naturlig nok endret seg veldig mye. Vi har plutselig blitt tre stykker, hvor alle timer i døgnet går til minstemann, selv når han sover, sier hun.

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter