in

Helene Olafsen risikerer kjempebot for ulovlige forhold på eiendommen

helene olafsen
helene olafsen

Plan- og Bygningsetaten i Oslo mener samboerparet Helene Olafsen (31) og Jørgen Nilsen (31), som møttes under «Skal vi danse» i 2017, har ulovlige brygger og bygninger på strandeiendommen sin i Oslo.

Det er lokalavisen Nordstrands Blad som først omtalte at Plan- og bygningsetaten i Oslo kommune krever at tidligere Senkveld-programleder Helene Olafsen og samboer Jørgen Nilsen fjerner både brygge og bygninger i egen strandsone.

– Vi har registrert et ulovlig forhold på eiendommen deres, skrev etaten ifølge Nordstrands Blad i et brev tv-kjendisen og samboeren mottok i begynnelsen av mai. De ga et varsel om pålegg. Varselet ble også sendt til eierne av den andre boligseksjonen på eiendommen, Helene Olafsens nabo.


Avisen skriver videre at det er med bakgrunn i luftfoto av eiendommen at kommunen påstår det er to brygger på eiendommen som skal være ulovlig oppført, samt to mindre bygninger i strandsonen, to terrasser tilknyttet disse bygningene og andre mindre konstruksjoner.

Helene Olafsen skal ha engasjert advokat i saken.

Nordstrands Blad skriver i en oppdatering om saken at tv-parets advokat, Karl Thomas Tvedt i Kindem & Co. forteller at et av disse byggene de omtaler er et dukkehus på 3,5 kvadratmeter.

Dukkehuset har stått på eiendommen i over i 40 år. På 70-tallet ble det flyttet noen meter og fikk sin nåværende plassering, står det i brevet Kindem & Co. har sendt på vegne av Olafsen og Nilsen.

Kommunen har ikke hørt på advokatens forklaringer, og har vedtatt en tvangsmulkt på 20 000 kroner for hvert av de ulovlige forholdene. Dette tilsvarer 160 000 kroner. Det er tre ukers klagefrist på boten.

– Ja, vi er i dialog med PBE. Tiltakene ble oppført lenge før vi overtok. Sameiet forholder seg til fristene som er gitt, og skal ta stilling til veien videre i fellesskap. I mellomtiden prøver vi å ikke la det ødelegge for mye livskvalitet, skriver Helene Olafsen i en tekstmelding til TV 2-programmet God Kveld Norge, ifølge TV 2.

Nylig ble det kjent at Helene Olafsen skal delta i programmet «Norges nye megahit» på TV 2.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Geir Aker

«Fenrik» Geir Aker angrer på at han var så streng mot datteren

Emma Tallulah Behn tok NM-gull