Hjem Kjendisnytt Helene Spilling: –  Jeg tror nok at jeg har vært min egen største fiende

Helene Spilling: –  Jeg tror nok at jeg har vært min egen største fiende

Denne uken ble deltagerne i Mesternes Mester testet i både styrke og koordinasjon. Da den siste øvelsen gjensto var alle sammen i risikosonen. Etter en nervepirrende natt-test ble til slutt Helene Spilling som måtte forlate Mesternes Mester.

Den tidligere sportsdanseren Helene Spilling ble for alvor ble kjent for det norske folk gjennom de mange sesongene hun har stilt som proff-danser i «Skal vi Danse. Denne sesongen har hun overrasket seg selv og mange andre med prestasjonene hun har levert i Mesternes Mester.

– Nå har jeg fått mer selvtillit og bedre tro på meg selv. Jeg tror nok at jeg har vært min egen største fiende i konkurransen, og snakket meg selv ned – noe som ikke er så superbra å gjøre. Å ha gjort det bra i noen av øvelsene, gir meg troen på at jeg er god på mye, sier Helene til ukebladet Her & Nå.

Da deltagerne fikk vite hva som sto på programmet denne uken, som var den siste før de prestisjetunge semifinalene, så det ut som det kunne gå veien for Helene.

– På styrke vet vi Olaf er en maskin. I koordinasjon tror jeg Helene er veldig god, sier den tidligere CrossFit-utøveren Kristin Holte i programmet.

Helene medgir at hun likte koordinasjon. Samtidig innrømmer hun at styrke ikke var helt det hun hadde ønsket seg.

Etter to øvelser lå Helene på bunnen av poenglista. Likevel var det temmelig åpent før den tredje og siste øvelsen.

Den siste øvelsen var balansebanen. Her må deltagerne ta risiko for å klare å vinne – og samtlige lå litt ukomfortabelt til før de skulle ut i den siste konkurransen.

– Jeg tenker at denne øvelsen kanskje er litt mer i min gate, med balanse og koordinasjon. Jeg er nødt til å vinne for å ikke havne i natt-test, sa Helene før øvelsen.

Hun var førstemann ut. Etter et lite uhell i starten kom hun i mål på 3:27.7. Det skulle imidlertid vise seg at hun var langt fra å ta nok risiko.

Kristin vant øvelsen, foran langrennsløper Ola Viggen Hattestad, roeren Olaf Tufte, Helene og til slutt kickbokseren Anders Lødrup.

Tufte: – Har prestert ting ingen forventet

Dermed endte Helene opp i den kjedelige situasjonen der hun måtte velge en å ta med seg i natt-testen: Motstanderen ble Anders, siden han lå nest sist på resultatlisten.

Da det tredje lyssverdet skulle falle i natt-testen var stillingen mellom de to 1-1.

Helene var akkurat litt for sen, og måtte dermed ta farvel med de andre deltagerne.

Når deltagerne skal i natt-test må de pakke sakene før testen. Da Helene pakket kom Olaf forbi for å se at alt sto bra til med henne.

– Du har jo prestert ting som ingen forventet, ikke engang du selv, sier Olaf til Helene i programmet.

Han er imponert over med-deltageren sin, og sier hun er en idrettsperson som aldri gir opp.

– Hun står i det til siste slutt, og det har hun vist flere ganger. Hun har nok overrasket seg selv med hvor god hun er i ting hun ikke ante at hun kunne, sier Olaf om Helene.

Men dessverre for Helene så holdt det altså ikke helt inn denne gangen. At det gikk som det gikk er hun imidlertid fornøyd med.

Måtte ringe Birgit Skarstein for støtte

Hun fikk en kjelkete start i programmet, og endte på sisteplass på resultatlista første gang deltagerne sto ovenfor den fryktede natt-testen. Da hun satt klar ved langbordet for å velge en utøver å konkurrere mot i seriens aller første natt-test tok imidlertid sprinteren  Ezinne Okparaebo (34) ordet.

– Jeg har slitt med ettervirkninger av korona, og sliter fortsatt litt med det. Jeg trodde det skulle gå bra, men underveis i noen av konkurransene har jeg kjent at jeg har slitt med å få luft, forklarte Okparaebo ifølge Her & Nå.

Hun valgte å trekke seg. På en måte kjedelig, men samtidig ikke, har sprinteren senere forklart i God Kveld Norge.

– Jeg visste at det som kom var lagkonkurranse, og jeg ville ikke ødelegge for laget. Det var greit å la de to nederste få lov til å konkurrere videre.

Det var imidlertid en mager trøst for Helene.

Etter to dager ringte hun hjem til venninna Birgit Skarstein (33) som hun også deler leilighet med.

– Det fikk ikke kameraene med seg, men jeg måtte ta en telefon hjem til Birgit på kvelden etter to dager med innspilling, sier 26-åringen, og legger til at det ble tårevått.

– Jeg ringte henne på FaceTime, og begynte å gråte, sånn skikkelig trist gråting, liksom. Jeg klarte ikke engang å le av situasjonen. Det var nitrist – og jeg var skikkelig i kjelleren.

Hun har ikke avslørt hva Birgit hadde å si til henne, men antagelig har det vært noe bra: Fra å ha vært på jumboplass klarte Helene å utmerke seg flere ganger i den knallharde konkurransen.

Hadde ingen ambisjoner om å vinne

Hun sier hun håper hun har klart å bevise overfor seg selv, og forhåpentligvis for andre, at dansing er toppidrett det også.

 Jeg hadde ingen ambisjoner om vinne. For jeg visste jo at her var det øvelser som krever mer futt enn det jeg har i mine fyrstikkarmer, sier hun til VG.

For Helene Spilling har det også betydd mye mer oppmerksomhet rundt hennes person denne vinteren.

– Det er jo så mange mennesker som har fulgt med og sett på «Mesternes mester» og jeg har fått veldig mange hyggelige tilbakemeldinger. Ikke bare fra folk jeg kjenner. Mange har også tatt kontakt både på Facebook, Instagram – ja litt overalt. Jeg merker jo at folk kjenner meg igjen når jeg er ute. Vilt fremmede mennesker som nikker og smiler til meg. Det er jo så hyggelig, sier hun til avisa.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com