Hjem Nyheter Helikopterulykke utenfor Sotra: 6 personer reddet opp fra sjøen

Helikopterulykke utenfor Sotra: 6 personer reddet opp fra sjøen

Seks personer ble reddet opp og fløyet til Haukeland universitetssjukehus etter en helikopterulykke vest for Sotra onsdag kveld. Tilstanden for de involverte er foreløpig uklar, og de var i vannet i om lag 50 minutter, opplyser redningsledelsen.

Ulykken involverte et Sikorsky S-92-helikopter med seks personer om bord. Omfanget av skadene deres er ennå ikke kjent. Helikopteret, som var på en treningsflyvning, sendte ut nødsignal kl. 19.41, noe som utløste en redningsaksjon ledet av Hovedredningssentralen.

– Helikopteret som styrtet var ute på en treningstur. Vi ble varslet klokken 19.41 da nødpeilesenderen om bord gikk av, sier redningsleder Ståle Jamtli hos Hovedredningsssentralen til BT.

HRS Sør-Norge skriver på X at redningsaksjonen er ferdig.

De skriver også at «det var etter vår kunnskap seks personer i helikopteret.»

Videre informerer de om at alle seks er heist opp.

Vest politidistrikt har opprettet stab for å håndtere situasjonen, med spesielt fokus på de seks personene på Haukeland og deres pårørende. Det arbeides også med å opprette et mottak for pårørende.

Det ble rapportert om 3,6 meter høye bølger i området der redningsaksjonen fant sted.

Kommunikasjonsdirektør Erik Vigander i Helse Bergen bekrefter ovenfor BT at alle de seks personene er mottatt på sykehuset, men at deres tilstand fortsatt er uavklart.

Bristow Norge, operatøren av helikopteret, bekreftet at det tilhørte dem, men at det ikke hadde tatt av fra Bergen. Statens havarikommisjon forbereder en undersøkelse av ulykken og planlegger å sende havariinspektører til både Sola og Flesland. En viktig del av undersøkelsen vil være å lokalisere helikopteret og, om mulig, heve det for å få tilgang til viktige data, inkludert de svarte boksene.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com