Hjem Nyheter Helikopterulykken: En person bekreftet omkommet

Helikopterulykken: En person bekreftet omkommet

Seks personer ble reddet opp og fløyet til Haukeland universitetssjukehus etter en helikopterulykke vest for Sotra onsdag kveld. De skal ha vært i vannet i om lag 50 minutter, og i dag kom den tragiske nyheten om at en er omkommet.

En person omkom etter helikopterulykken utenfor Sotra, en hendelse som beskrives som dypt tragisk av Equinor, selskapet bekrefter at helikopteret var på en øvelsesoppdrag for dem. Helikopteret var en del av søk- og redningstjenesten (SAR) for Oseberg-feltet i Nordsjøen.

Konsernsjef i Equinor, Anders Opedal, uttrykker sin dypeste medfølelse i en pressemelding:

«Dette er en dypt tragisk hendelse. I dag er en tung dag for mange. Våre tanker går til de familiene, nære og andre som er berørt.»

Seks personer ble reddet fra sjøen etter ulykken onsdag kveld og fraktet til Haukeland universitetssjukehus. Torsdag natt ble det bekreftet at én av de seks hadde mistet livet, og de pårørende er informert.

«Alle om bord i helikopteret var på oppdrag for Equinor, og vår oppgave nå er å ta vare på de involverte. Vi retter en stor takk til Hovedredningssentralen og alle som var involvert i redningsaksjonen og det påfølgende arbeidet,» forteller Opedal.

Equinor har opplyst at de jobber tett med helikopteroperatøren Bristow Norway og de relevante myndighetene for å håndtere og følge opp situasjonen.

Årsaken til ulykken er ennå ikke fastslått. Equinor har i etterkant av hendelsen besluttet å sette sine regulære flyginger på norsk sokkel på pause, både av hensyn til de berørte og for å kunne få en fullstendig oversikt over situasjonen, slik det fremgår av selskapets pressemelding.

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com